Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Punctul de asistență umanitară pentru refugiații ucraineni, de pe A1 la Pianu, se deschide joi. CJSU Alba a aprobat regulamentul

Publicat

autostrada deva (sebes) sibiu

Punctul de informare pentru asistență umanitară și sprijin destinat refugiaților ucraineni, ce va funcționa pe autostrada A1 Sebeș – Deva, zona Pianu, se deschide joi. CJSU Alba a aprobat regulamentul de organizare și funcționare.

Punctul de informare este coordonat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Alba.

Vezi HCJSU Alba nr. 58/16 martie – Regulament punct informare cetățeni ucraineni A1 Pianu

Este adresat cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care tranzitează județul Alba pe cale rutieră.

Are următoarele funcţii: de primire a persoanelor pentru acordarea de sprijin și asistență umanitară, de informare generală și de îndrumare.

Cum va funcționa punctul de informare de pe A1

Punctul de informare județean deservește cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, prin informații furnizate în limba engleză și distribuirea de broșuri în limba engleză sau ucraineană.

Punctul de informare asigură acces la:

  • platforme prin accesarea https://unacoperis.ro și https://sprijindeurgenta.ro
  • informații de la CJCCI Alba, prin SNAU 112 sau 0737373870
  • apelarea 119 numărului unic de telefon la nivel național cazurile de abuz împotriva copiilor
  • informații privind dreptul la muncă din Broşura privind “Servicii gratuite oferite cetăţenilor ucraineni pentru integrarea pe piaţa muncii din România
  • informații cu privire la pașii care trebuie parcurși pentru solicitarea și obținerea de azil în România
  •  informații privind accesul la servicii medicale
  • informații privind școlarizarea copiilor

Activitatea punctului de informare se va desfășura în regim permanent 24 ore din 24 ore, la km 316 de pe Autostrada A1 în direcția de mers Sibiu – Deva, în construcția ușoară din elemente modulate amenajat în apropierea stației de distribuție a carburanților, prin grija Consiliului Județean Alba.

Personalul care asigură funcționarea 24 ore din 24 ore a punctului de informare județean este nominalizat din structurile Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, prin alternanță începând cu data de 17 martie 2022 și este sprijinit în activitate de ONG-uri și voluntari.

Servicii și responsabilități

Crucea Roșie Română Filiala Alba și alte ONG-uri vor asigura în punctul de informare apă, produse alimentare, cartele telefonice, ceai și cafea.

În intervalul orar 8.00 – 17.00, Crucea Roșie Română Filiala Alba va desemna voluntari și asistenți medicali în funcție de necesitățile identificate.

IPJ și IJJ Alba execută măsuri de menținere a ordinii publice în zona Punctului de Informare.

ISU Alba desfășoară activități de informare a populației în zona Punctului de Informare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Stelian ion

    miercuri, 16.03.2022 at 22:03

    F.frumos.Asistenta umanitara se acorda si „refugiatilor”cu Lexus,Maserati,porsche sau alte marci din astea,populare?Mergeti pe pârtiile din Predeal,Sinaia,sa invatati o limba slava,nu va spun care.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax