Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Punerea în posesie a terenurilor moștenite: Mii de proprietari din Alba au depus cereri. Procedura s-a încheiat

Publicat

Punerea în posesie a terenurilor moștenite în zonele necolectivizate, fără a apela la instanță, s-a încheiat. Termenul până la care beneficiarii se pot adresa primăriilor a expirat în data de 19 noiebrie. 

Mii de locuitori ai județului Alba au depus cereri, potrivit Instituției Prefectului Alba. Reprezentanții Prefecturii au transmis că 3.836 de cereri au fost depuse în județ.

Cele mai multe au fost depuse în Alba, Șugag, Bucium și Poșaga.

Punerea în posesie a terenurilor moștenite: Comunicatul Instituției Prefectului Alba

În data de 19 noiembrie a.c. s-a finalizat termenul de depunere a cererilor în vederea emiterii titlurilor de proprietate conform Legii nr.123/2023 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar 18/1991.

Localitățile fruntașe din județ care dețin primele locuri la număr de solicitări depuse sunt următoarele: Albac – 370; Șugag – 291; Bucium -270; Poșaga – 249; Săsciori – 234; Zlatna -233; Ocoliș -199; Pianu – 170.

Reamintim faptul că în județul nostru, la inițiativa prefectului Nicolae Albu s-au desfășurat pe parcursul acestui an, mai multe ședințe de lucru, la sediul primăriilor, care au avut ca obiect prelucrarea modificărilor legislative aduse prin Legea 123/2023.

”Sunt mulțumit, că eforturile noastre constante, mă refer aici la specialiștii în fond funciar și mai ales reprezentanții OCPI Alba, s-au concretizat într-un număr mare de solicitări depuse și astfel cât mai mulți cetățeni să beneficieze de aceste prevederi legislative” a precizat prefectul Nicolae Albu.

Facem precizarea că în cazul unităților administrativ – teritoriale, care nu înregistrează cereri, s-a încheiat procesul de cadastrare sistematică, emiterea titlurilor de proprietate desfășurându-se după o altă procedură, de care au beneficiat cetățenii localităților în cauză.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vaile

    miercuri, 22.11.2023 at 18:55

    lege de care nu a stiut nimeni pana in ultimul moment, pe primarii le-a durut undeva de pamanturile oamenilor nu au facut nici un demers de informare

  2. Bb

    joi, 23.11.2023 at 06:35

    20 noiembrie a fost ultima zi !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax