Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe despre vaccinare: ”Știu că foarte mulți oameni credincioși s-au vaccinat”

Publicat

 Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a fost prezent la emisiunea ”În fața ta”, unde a făcut o serie de declarații despre vaccinarea anti COVID 19, dar și despre antivacciniștii din rândul clericilor. 

Acesta a declarat că cei care au spus că „vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie” au demobilizat pe mulți creștini care ar fi vrut să se vaccineze.

Mai mult de atât în emisiunea de la postul tv digi24, Bănescu a afirmat că nu exită un conflict real între credință și știință și că oamenii trebuie să se sfătuiască cu medicii despre imunizare și că până la urmă vor înțelege că vaccinul nu le face rău. 

” Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin.

Mi se pare că acești oameni nu doar că se înșală profund, dar comit, fără să-și dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg. Este total nedrept să arunci în spațiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical cu un act prin excelență spiritual, amestecându-le și trăgând concluzia, tu, ca înțelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice și că nu ai nevoie de nimic altceva”, a spus Bănescu, citat de digi24.ro.

„Se confundă panurile cu un preț nefiresc și dureros. Mi se pare că un astfel de messaj a demobilizat pe foarte mulți oameni credincioși, a fracturat un dialog firesc, fie el și mental, între oamenii credincioși și oamenii dintr-o sferă științifică. Acest conflict este fals. Nu există conflict real între credință și știință”, a adăugat el.

„Eu știu că foarte mulți oameni credincioși s-au vaccinat. Suntem pe drumul ieșirii din pandemie și cred că până la urmă acești oameni sceptici vor înțelege că vaccinul nu-ți face rău și că trebuie să te sfătuiești cu medicul în privința profilului tău medical. E firesc să faci asta, așa am făcut și eu. Când optăm pentru un act care are legătură cu sănătatea noastră, optăm într-un mod responsabil, care presupune o informare. Nu poți să spui că ești un om responsabil dacă alegi să rămâi dezinformat”, a mai spus Bănescu.

sursă: digi24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Triscian

    duminică, 02.05.2021 at 21:06

    De unde stie d-l Banescu ca asa-zisul vaccin nu-ti face rau? Cum poti sa afirmi asa ceva fara nici un argument?
    Dar ce beneficiu aduce celui ce-l face? Cand chiar cei ce produc aceaste substante, numite seruri, recunosc ca nu te protejeaza de nimic.
    Cum poti sa spuna asa ceva cand chiar el s-a imbolnavit dupa ce s-a vaccinat. Ce protectie i-a oferit vaxinul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax