Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Purtătorul de cuvânt al BOR, după atacul asupra unei gări din Ucraina: ”Un imens țipăt mut și un gigantic rânjet al diavolului”

Publicat

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacţionat dur după atacul din Kara Kramatorsk din Ucraina, unde zeci de persoane au murit după un atac cu rachete al armatei Rusei. 

„Kramatorsk, Ucraina, 8 aprilie, 2022

A lansa o rachetă, „binecuvântată”, cu scopul de a omorî oameni care fug disperați din calea războiului și a morții, o rachetă pe care scria „за детей”/ „pentru copii”, iată culmea întunecată a cinismului diabolic, a abjecției și a crimei sinistre.

Dincolo de care rămâne un imens țipăt mut și un gigantic rânjet al diavolului”, a scris Vasile Bănescu pe Instagram, citatde DC News.

Postarea acestuia se referă la un atac cu rachete care a ucis cel puțin 52 de persoane într-o gară plină de femei, copii și bătrâni care fugeau de amenințarea unei ofensive rusești în estul țării.

Două rachete au lovit vineri gara din Kramatorsk, zeci de oameni fiind uciși. În gară, mii de civili așteptau un tren pentru a scăpa din zona aflată sub amenințarea iminentă a unei ofensive rusești.

În martie, Bănescu îl critica dur pe patriarhul Kiril, al Rusiei

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate:

Războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul,” este mesajul transmis de Vasile Bănescu.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax