Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Puterea şi Opoziţia din Alba aşteaptă anul nou cu listele pregătite. Toţi primarii PDL candidează. Nesincronizări în USL

Publicat

În timp ce la Bucureşti se decide privind comasarea alegerilor, în Alba, politicienii, fie ei la Putere sau în Opoziţie, finalizează listele cu candidaţii la primării şi consilii locale pentru 2012. Dacă reprezentanţii PDL Alba, prin vocea preşedintelui CJ, Ion Dumitrel se anunţă pregătiţi pentru ceea ce va urma, conducătorii partidelor din USL încă nu reuşesc să se pună de acord în legătură cu modul în care ar trebui întocmite listele cu candidaţi.

Indiferent că vorbim de Putere sau Opoziţie, în Alba, conducerea partidelor păstrează o aură de mister în jurul viitorilor candidaţi. Ion Dumitrel asigură că toţi cei 50 de primari în funcţie din partea PDL vor candida şi în 2012, dar că pe listă figurează şi alţi doritori. Acesta ne-a explicat că listele finale sunt deja definitivate, dar că vor fi făcute publice cel mai devreme în primăvara anului viitor, după ce vor fi parcurse toate etapele statutare: „Mecanismul este pornit, suntem foarte bine pregătiţi, iar ceea ce vrem să se ştie este că PDL funcţionează ca o instituţie. Vom face publice listele odată cu cele pentru Parlament. Sperăm însă ca până atunci să nu se spargă USL-ul, ca să putem să-i batem tare”.

În ceea ceea ce priveşte candidaţii USL la următoarele alegeri, situaţia se păstrează încă sensibilă. În timp ce preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, declară că, până în prezent au avut loc Adunări Generale în majoritatea comunelor, iar liste provizorii au fost întocmite, liberalii aşteaptă încă să se întâlnească cu colegii din alianţă pentru a-şi împărţi localităţile.

„Până la această dată au avut loc Adunări Generale în 80-95% din comune, dar rezultatele sunt de ordin intern şi nu le putem face publice. Urmează să avem negocieri locale şi cu PNL, iar targetul nostru este ca la începutul anului viitor să avem întocmită lista cu consilierii şi primarii. Important este să avem paritate şi ca în fiecare localitate să câştigăm noi şi nu PDL”, a explicat Ioan Dârzu.

Pe de altă parte, liberalii ne-au explicat că la ei nu au loc Adunări Generale, ci că Organizaţia ar trebui să desemneze 2-3 candidaţi care ulterior sunt aleşi prin sondaj. Fără liste cu candidaţi, fie ei şi provizorii, deja întocmite, aceştia nu înţeleg de ce social-democraţii fac Adunări Generale în condiţiile în care, potrivit protocolului, ar trebui ca înainte să se întâlnească şi să-şi împartă comunele, iar abia apoi să întocmească liste. „Ori mergem împreună pe liste comune, ori mergem separat peste tot”, a declarat Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax