Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Puteri sporite pentru serviciile de informații, într-o lege nouă. Ce cuprinde lista extinsă a amenințărilor la siguranța națională

Publicat

s

Autoritățile din România au extins lista amenințărilor la siguranța națională, potrivit proiectului de lege privind activitățile de informații și contrainformați”, aflat în dezbaterea coaliției de guvernare.

În acest fel, serviciile de informații vor avea puteri sporite și vor putea realiza interceptări telefonice sau informatice și filaje, în baza unor mandate de la judecător. 

Proiectul de lege completează un pachet mai larg format din 10 proiecte de legi privind securitatea națională, potrivit G4Media.ro.

Suplimentar față de legea în vigoare, au fost incluse în categoria amenințărilor la securitatea națională: criminalitatea organizată și acțiunile sau inacțiunile care vizează sistemul de administrație, de sănătate, de educație, patrimoniul cultural, infrastructuri critice din comunicații și tehnologia informației, dar și interesele ”financiare, economice și energetice național, științifice și de cercetare ale României”.

Practic, aproape toate domeniile de activitate intră în categoria potențialelor amenințări la securitatea națională, potrivit proiectului de lege.

Extinderea listei oferă posibilitatea serviciilor de informații să realizeze interceptări, înregistrări și filaje  pe baza mandatelor pe siguranță națională obținute de la un judecător (așa numitele MSN-uri).

Articol complet pe G4media.ro

Foto: SRI, campanie de 8 martie

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 01.06.2022 at 19:31

    Ţară de securişti ! Azi mâine ajungem ca fostul RDG, sub cotrolul direct al STASI. Nu mai avem nici o şansă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax