Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Contribuabilii activi, prea puţini comparativ cu numărul mare de pensionari din judeţul Alba

Publicat

Numărul celor care primesc pensie de la stat îl depăşeşte cu mult pe cel al angajaţilor care plătesc cotizaţii. Alba are un deficit la bugetul de pensii, judeţul apelând frecvent la ajutorul statului pentru plata pensiilor.

Cei 75 de mii de salariaţi sunt insuficienţi pentru a susţine economia judeţului şi pensionarii, având în vedere că la Casa Judeţeană de Pensii Alba sunt înregistraţi în jur de 92.700 pensionari, majoritatea de asigurări sociale şi 128 sunt pensionari IOVR (invalizi şi accidentaţi de război, urmaşii celor decedaţi sau dispăruţi în război).

Sumele mici strânse la bugetul asigurărilor sociale sunt explicate de o statistică a INS. Potrivit acesteia, în Alba, salariu mediu brut este de 1.600 lei, mai mic cu 17,1% decât cel naţional. Din aceste câştiguri mici, angajaţii trebuie să cotizeze la bugetul pensiilor şi alte taxe şi impozite.

Judeţul Alba mai are 11.840 pensionari de invaliditate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toby

    duminică, 25.09.2011 at 18:31

    .normal daca socotiti pensionarii din armata,politie,etc care nu au contribuit si au pensii peste salariul mediu ,iar eu care am contribuit 35-40 de ani primesc pensie de 40-50 % din salariu……. armata si politia sa-si sustina ei pensionarii ca oricum ei aveau alte reguli si privelegii……nu e drept ,legiile sunt strambe, asta nu e demogratie ,e dictatura legii nesimtite…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax