Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PUZ-ul pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj a fost avizat. Mega-investiție unică în România, cu 12 săli de operație

Publicat

Comisiile tehnice reunite de urbanism și amenajarea teritoriului ale Consiliului Județean Cluj și ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca au avizat favorabil Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:

„E un nou pas înainte pe care l-am făcut în proiectul de edificare a acestui obiectiv medical ultramodern, de importanță deosebită pentru județul Cluj și pentru întreaga Românie.

Vom menține un ritm alert al demersurilor procedurale, tocmai pentru că ne dorim ca acesta să devină realitate cât mai curând.

După aprobarea P.U.Z.-ului în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, vom elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic”.

Unic în România și în Europa de sud-est, Centrul Integrat de Transplant va fi construit pe un teren în suprafață totală de peste 74.000 mp și va avea un regim de înălțime 4S + P + 5E + Et.

Din punct de vedere funcțional, subsolul edificiului medical va fi alocat celor 12 săli de operație și chirurgie, la care se vor adăuga zonele de Imagistică și U.P.U., respectiv laboratoare.

Parterul va găzdui, alături de unitatea de transfuzii și recoltare sânge, cabinete medicale și săli de cercetare.

Etajul 1 va fi destinat zonei A.T.I. în timp ce la etajele 2-5 vor fi amenajate saloanele destinate spitalizării pacienților, departajat pe cele patru categorii de organe. Etajul tehnic va găzdui heliportul și terasa tehnică.

De asemenea, vor fi amenajate 166 de locuri de parcare, la care se vor adăuga și zone speciale pentru parcajul bicicletelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 28.05.2021 at 13:27

    Acum ceva vreme, scriati ca sunt locuri de parcare cu miile. Cand au disparut asa repede ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax