Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

PUZ-ul pentru viitoarea staţiune turistică Poarta Raiului este finalizat

Publicat


Consiliul Judeţean Alba a iniţiat şi a finalizat Planul Urbanistic Zonal, pentru zona turistică „Poarta Raiului”, componentă a Domeniului schiabil Valea Sebeşului. Administraţia judeţeană intenţionează să dezvolte în zonă o staţiune turistică la standarde europene, precum şi o bază Salvamont.

Este vorba de o suprafaţă de păşune de 26.697 mp, situată administrativ în extravilanul comunei Şugag şi preluată, în vederea administrării, de Consiliul Judeţean Alba, de la Consiliul Local Săsciori.

Pe terenul înconjurat de păduri vor fi construite pensiuni şi hoteluri, zona având potenţial turistic în toate anotimpurile, nu doar iarna, când turiştii au la dispoziţie şapte pârtii pe Şureanu, cu grade de dificultate de la „mediu” la „mare”. Totodată, Consiliul Judeţean va controla modul de construire a punctelor de cazare, pentru ca ariile protejate să nu fie afectate sau distruse şi pentru ca aspectul zonei montane să rămână plăcut, în viitoarea staţiune. Vor fi în total în jur de 500 de locuri de cazare. Zone pentru pensiuni au fost identificate şi la Oaşa, Presaca şi Stânişoara.

Un model negativ, pe care administraţia judeţeană nu doreşte să-l aplice în zona turistică Valea Sebeşului, după cum au precizat unii reprezentanţi ai consiliului, este modul haotic de construire a unităţilor de cazare, precum cel din Arieşeni; foarte multe construcţii care nu se integrează ca aspect cu peisajul montan, vopsite în culori stridente şi fără să respecte un regim standard de înălţime, ordine.

Frumuseţea Văii Sebeşului este evidenţiată tocmai de sălbăticia locului, pădurile întinse de conifere, lacuri, faună şi floră deosebită, linişte şi aer curat.

Consiliul Judeţean Alba are în vedere şi modernizarea drumului judeţean Oaşa – Luncile Prigoanei, precum şi introducerea apei şi a energiei electrice în zonă.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mariusrusu

    luni, 28.02.2011 la 19:05

    Se întâmplă lucruri bune pe la Poarta Raiului. Să sperăm că se şi realizează multe dintre planurile actuale!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

URS lovit MORTAL de o mașină pe DN1 Sibiu-Brașov, zona Hula Bradului

Publicat

Un nou accident rutier, în care a fost lovit un urs, s-a petrecut duminică seara. Animalul a murit în urma impactului. Evenimentul rutier a fost semnalat pe DN1 Sibiu – Brașov, la Hula Bradului. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier s-a desfășurat alternativ, temporar, fiind reluat în jurul orei 22.40. Citește și VIDEO: Urs rănit, păzit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate