Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RABLA 2014: Aproape 6.000 de tichete rezervate de persoanele fizice, în prima lună a programului. Situaţia prezentată de AFM la 19 mai

Publicat

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) comunică situaţia tichetelor rezervate de către persoane fizice până luni, 19 mai, în cadrul programului Rabla. Până la acest moment, în sistemul informatic al a fost înregistrat un număr de 5.720 de rezervări.

AFM raportează 5.699 de rezervări ale căror date au fost verificate şi validate la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, o rezervare în curs de verificare şi 20 de rezervări invalidate (din cauza datelor completate greşit sau eronate).

Din cele 17.000 de tichete alocate persoanelor fizice, mai sunt disponibile 11.280, urmând ca şi cele 20 de tichete pentru care rezervările au fost invalidate să fie reintroduse în sistem.

Topul judeţelor cu cel mai mare număr de rezervări este condus de municipiul Bucureşti, cu 1.357 de rezervări, urmat de judeţele Argeş şi Constanţa, cu 329, respectiv 280 rezervări. Pe ultimele trei locuri ale clasamentului se află judeţele Teleorman, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj cu 36, 20, respectiv 14 rezervări.

În cadrul programului Rabla 2014 pentru persoanele juridice, au fost depuse până luni 302 dosare pentru 1.009 autovehicule, care se află în analiză. Pentru persoanele juridice sunt disponibile, începând din 30 aprilie, 3.000 de tichete.

Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice care vor fi acceptate şi respinse în program, va fi publicată pe site-ul AFM (www.afm.ro) la secţiunea aferentă programului.

Programul Rabla 2014 pentru persoane fizice a început în 8 aprilie. Cei interesaţi să îşi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou se înscriu la dealerul auto dorit pentru a-şi rezerva tichetul de reducere şi, ulterior, merg cu vechea maşină la casat la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Cei care vor să îşi caseze vechea maşină, dar nu şi să cumpere o maşină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul.

După înscrierea la dealer, AFM verifică în maxim 5 zile conformitatea datelor şi confirmă că cetăţeanul respectiv poate beneficia de program, după care acesta din urmă are la dispoziţie 25 de zile pentru a casa şi radia maşina şi a încheia contractul de vânzare-cumpărare pentru autoturismul nou. Dealerul trebuie să factura de livrare a autovehiculului nou în termen de 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, dar nu mai târziu de data de 10 decembrie 2014 inclusiv.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax