Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RABLA 2017: Peste 300 milioane lei, alocate de Guvern. Constantin: Pentru maşini electrice, fiecare beneficiar va primi 10.000 de euro

Publicat

parcari masini parcareGuvernul a aprobat miercuri bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2017 al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu, în care sunt incluşi şi banii alocaţi pentru programele “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus”.

Pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național „Rabla”, au fost alocate 316,6 milioane lei, iar pentru programul de stimulare a achiziționării de mașini noi electrice și hibride (Rabla Plus), alocarea este de 110 milioane de lei.

„La Rabla Plus vrem să achiziţionăm şi punem la dispoziţie fonduri pentru 1000 de maşini electrice, prima pentru acest an fiind dublată la 10.000 de euro pentru fiecare beneficiar”, a spus minstrul Mediului, Daniel Constantin, citat de România TV.

Citeşte şi Facilități oferite de stat pentru cei care cumpără autovehicule electrice sau hibride. Valoarea ecotichetelor. Proiect

Administraţia Fondului pentru Mediu este principala instituţie care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului, constituită conform principiilor europene „poluatorul plăteşte” şi „responsabilitatea producătorului”.

În acest an, valoarea primei de casare pentru Programul Rabla va rămâne de 6.500 de lei, dar se vor introduce praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achiziţia cărora se poate obţine prima de casare, plecând de la 130 g/CO2/km în anul 2017 până la o valoare de maxim 95 g/CO2/km în anul 2019, potrivit Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.

Vezi Programul Rabla 2017: Primă de casare de 6.500 lei. Se acordă doar automobilelor care emit maxim 130 g/CO2/km

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax