Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RABLA 2018: Suplimentare de buget pentru acordarea a 30.000 de prime de casare noi, aprobată de Guvern

Publicat

masini second hand

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie, la propunerea Ministerului Mediului, proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru anul 2018, rectificat.

Prin adoptarea acestui act normativ este asigurată finanțarea, din bugetul Fondului pentru Mediu, a proiectelor și programelor pentru protecția mediului, precum și sumele necesare în vederea restituirii taxei auto, se arată într-un comunicat AFM.

Prin rectificarea bugetară, programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic) va fi suplimentat cu 198 milioane lei, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, ceea ce reprezintă un număr de 30.000 de prime de casare noi, numărul total al primelor de casare ajungând la aproximativ 50.000 în anul 2018, valoare mult peste media ultimilor ani.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată hotărârea pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al Fondului de mediu şi al Administraţiei fondului pentru mediu rectificat. Aşadar, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2018 al Administraţiei Fondului pentru mediu a fost rectificat şi suma acordată în plus ca urmare a rectificării este de 714,7 milioane lei”, a declarat Nelu Barbu, joi, la Palatul Victoria.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că, astfel, Administraţia fondului pentru mediu va asigura resursele financiare pentru mai multe proiecte şi programe.

„Se asigură, astfel, alocarea de sume suplimentare unor programe finanţate din Fondul de mediu care s-au dovedit de succes. Mă refer aici la programul ‘Rabla’ care va fi suplimentat cu suma de 198 de milioane de lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Suma reprezintă echivalentul a 30.000 de prime de casare, ceea ce înseamnă că în acest an, în anul 2018, vom asigura aproximativ 50.000 de prime de casare, cu aproximativ 78% mai multe faţă de anul trecut şi aproape dublu faţă de anul 2016”, a spus Barbu.

El a precizat că din fondurile acordate suplimentar Administraţiei fondului pentru mediu se va asigura finanţarea unor programe guvernamentale noi de mediu.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax