Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

RABLA 2021: Interdicție la revânzarea autovehiculelor achiziționate prin program. Cumpărătorii care o încalcă, restituie banii

Publicat

rabla 2

Autovehiculele nou achiziționate în cadrul programului Rabla 2021, care va debuta pe 26 aprilie, nu pot fi înstrăinate. În cazul nerespectării acestei interdicții cumpărătorul va avea obligativitatea restituirii finanțării, susține Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Nu este clar dacă măsura vizează ambele programe ( Rabla Clasic și Rabla Plus) deoarece ordinul cu ghidul de finanțare încă nu a fost publicat în Monitorul Oficial, iar formele propuse spre dezbatere publică nu conțineau nicio astfel de prevedere. Nici pe ce perioadă este aplicată această interdicție nu a fost anunțat oficial.

În mod normal, o astfel de interdicție ar trebui aplicată pe o perioadă determinată, pentru a nu încălca dreptul de proprietate.

Potrivit unor surse din piață citate de profit.ro, interdicția se va întinde pe o perioadă de 1 an.

„A fost introdusă interdicția de înstrăinare a autovehiculelor nou-achiziționate în cadrul programului Rabla, precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții”, precizează MMAP.

Interdicția de înstrăinare a autovehiculelor achiziționate prin Rabla are ca scop blocarea exportului și revânzării mașinilor achiziționate din România de rețelele de samsari și revândute apoi în alte state din UE  sub prețul distribuitorilor oficiali. Metoda este simplă și a adus venituri substanțiale ”exportatorilor” mai ales în țările care nu aplică programe gen Rabla la cumpărarea autovehiculelor.

Aceștia achiziționau zeci de mașini prin interpuși cu reducerile din programul Rabla apoi le revindeau în statele din Uniunea Europeană la prețuri sub cele vândute de distribuitorii oficiali din aceste țări.

Schema este utilizată și în cazul mașinilor electrice, pentru achiziția cărora statul român acordă subvenții de până la 10.000 de euro. Autoturismele sunt revândute mai apoi în alte state care nu aplică un astfel de program, sub prețul dealerilor locali, ceea ce aduce un venit considerabil „exportatorilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax