Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Rabla 2023: Ministrul Mediului anunță că prima de casare va fi mai mare. Se dau mai mulți bani în schimbul mașinilor vechi

Publicat

rabla 2

Ministrul Mediului, Barna Tánczos, a prezentat câteva informații despre programul Rabla 2023. Anunțul a fost făcut marți, înainte de ședința de Guvern.

„Am început pregătirea programelor Rabla”, a spus Barna Tánczos, răspunzând unei întrebări a premierului Nicolae Ciucă.

Ministrul Mediului a dezvăluit faptul că în ceea ce privește Rabla Clasic, bugetul permite o creștere de 15% a primei de casare. De asemenea, va crește bugetul pentru mașinile electrice, astfel încât românii să fie încurajați să cumpere astfel de autoturisme.

Potrivit statisticilor, în România a crescut numărul mașinilor hybrid și electrice și, în premieră, a scăzut numărul mașinilor second hand.

Premierul i-a cerut ministrului Mediului să prezinte o informare completă despre programul Rabla 2023 în viitoarea ședință a Guvernului.

Rabla Plus 2023 – prag de 75.000 Euro

​Rabla Plus 2023 va avea un prag de 75.000 Euro ca mașinile electrice . Aceasta este una dintre cele mai importante modificări față de anii anteriori. Suma de 75.000 Euro stabilită ca plafon este cu tot cu TVA.

Asta înseamnă că multe dintre mașinile electrice cu preț mediu spre mare vor fi excluse din Rabla Plus. O altă modificare importantă ține de posibilitatea creșterii primei de casare, dar și de creșterea bugetului total anual pentru Rabla Plus.

Informația despre pragul de 75.000 Euro a fost confirmată, pentru 0-100.ro, și de surse din Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM): „Așa e, vom avea prag la 75.000 Euro cu tot cu TVA. Unii dealeri ar vrea să-l mutăm la 100.000 Euro, dar nu cred că va fi cazul…”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax