Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rabla pentru electrocasnice continuă în 2021. Statul dă mai mulţi bani pentru program. Când vor începe înscrierile

Publicat

electrocasnice

Rabla pentru electrocasnice va demara în curând, în ultima săptămâna a lunii aprilie. Programul cel mai mare buget de până acum, de 75 de milioane de lei, a precizat ministrul Mediului. Potrivit lui Barna Tanczos, echipamentele vechi pentru care se vor acorda vouchere rămân aceleași ca și anul trecut. 

„Programul Rabla Electrocasnice a avut două încercări, un pilot în 2018 și o sesiune în 2019. Sesiunea din 2020, din motive necunoscute, a fost anulată.

Continuăm programul, bugetul alocat pentru Rabla Electrocasnice este de 75 de milioane de lei, cel mai mare de până acum. Aplicația informatică este în faza finală și trebuie să asigure derularea optimă a procesului de înscriere și de solicitare a voucherelor.”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, marți, într-o conferință de presă.

Spre comparaţie, fondurile alocate pentru sesiunea din luna decembrie 2020 au fost de 40 de milioane de lei.

Programul va începe în ultima săptămână a lunii aprilie.

Autoritățile au avut consultări tehnice cu retailerii înscriși în program, pentru ca aplicația să poată fi integrată cu sistemele informatice și site-urile comercianților. „Înainte de lansarea programului va mai avea loc o sesiune de validare pentru a da posibilitatea și altor comercianți să se înscrie în program”, a mai precizat Tanczos.

Echipamentele vechi pentru care se vor acorda vouchere rămân aceleași ca și anul trecut când programul nu a fost, de fapt, funcțional, dar sumele vor fi diferite.

Ce valoare au voucherele în Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021

  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 400 de lei pentru: mașinile de spălat vase; aparatele de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigiderele sau combinele frigorifice, televizoare, uscătoarele de rufe
  • 300 de lei pentru mașini de spălat rufe (la acest echipament finanțarea a crescut cu circa 30 % față de anii anteriori), tablete
  • 200 de lei pentru aspiratoare.

Cum se vor putea face înscrieri în program

Potrivit ministrului, când programul va fi lansat pentru publicul larg, aceștia vor putea accesa platforma pentru a se putea înscrie în program. Se va genera un cod de voucher cu care beneficiarii se pot prezenta la magazinele participante în termen de 15 zile pentru achiziția noilor echipamente.

„Se va genera un cod de voucher. În momentul în care se înscrie beneficiarul în program, în perioada de 15 zile după acordarea acestui cod se poate prezenta la comerciant și poate să facă achiziția de electrocasnice”, a explicat Barna Tanczos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax