Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

”Rabla pentru electrocasnice” se întoarce la sfârșitul lunii noiembrie. Care este valoarea voucherelor şi când încep înscrierile

Publicat

Vești bune pentru românii care vor să-și schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi. Aceștia vor putea să își schimbe ”rablele” din casă cu unele noi chiar de Sărbători prin programului guvernamental Rabla electrocasnice 2021, care continuă anul acesta, chiar de Sărbătorile de iarnă.

Programul guvernamental Rabla electrocasnice 2021 revine de Sărbători

Astfel, românii care vor să își schimbe electrocasnicele cu unele noi se pot înscrie pentru a obține voucherul, după cum a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Înscrierile în program sunt programate să înceapă chiar în ultima săptămână din luna noiembrie, iar startul la cumpărături se poate da chiar în luna cadourilor!

”Toate programele pe care le-am lansat anul acesta au fost de succes, au fost derulate în mod corespunzător. Aici aş menţiona programul cel mai important pe care l-am modernizat şi l-am derulat, programul Rabla pentru electrocasnice, un program care continuă anul acesta cu o nouă sesiune de sărbători.

În luna decembrie vom avea o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice din fondul care ne-a rămas la dispoziţie, de 34 de milioane de lei, va finanţa o nouă sesiune, practic în aceleaşi condiţii, de înscriere în program, de creare a contului pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care sunt de interes pentru cetăţeni”, a afirmat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

La ediția de sărbători a Rabla Electrocasnice 2021 pot participa și cei deja înscriși

O întrebare legitimă a celor care s-au înscris pentru prima ediție Rabla Electrocasnice din acest an este dacă mai trebuie să urmeze, din nou, procesul de înscriere și acum.

Ce spune Ministrul Mediuluidespre participarea celor deja înscriși:

  • cei deja înscriși în sesiunea din primăvară-vară pot participa și la sesiunea din noiembrie-decembrie, fără a se mai înscrie din nou (vor folosi conturile deja create);
  • persoanele care nu sunt deja înscrise în aplicația Rabla Electrocasnice, o vor putea face la finalul lunii noiembrie 2021, când demarează procesul de înscriere;
  • nu există vreo limitare pentru cei care au beneficiat deja de vouchere Rabla Electrocasnice în acest an; altfel spus, ei vor putea aplica din nou pentru vouchere Rabla Electrocasnice și în decembrie 2021.

Când încep magazinele să accepte voucherele din programul Rabla pentru electrocasnice

Regulile de până acum vor fi respectate și în această etapă din programul guvernamental. Așadar, magazinele vor primi voucherele din luna decembrie, cum a spus reprezentantul guvernului.

”Vom păstra aceeași structură și schemă de lansare a programului, adică va fi o perioadă de înscriere a persoanelor în program, după care săptămânal vom scoate grupurile de aparate, electrocasnice așa cum au fost stabilite și în ediția precedentă”, a mai explicat ministrul Mediului.

Sunt, totuși, mici modificări, atunci când vine vorba de achiziția de televizoare noi. Astfel, eficiența energetică solicitată până acum va scădea puțin, deoarece nu sunt foarte multe mărci care să se încadreze în cerințele autorităților. ”Eficiența energetică la televizoare să fie la alt nivel pentru că nivelul de la ediția precedentă a fost unul foarte ridicat și au fost foarte puține modele care să se încadreze în exigența AFM”, a mai spus ministrul.

Cuantumul finanţării- Valoare vouchere Rabla pentru electrocasnice noiembrie 2021

(1) Finanţarea se acordă sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de
uz casnic, denumite în continuare echipamente, după cum urmează:

  • a) 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;
  • b) 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;
  • c) 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă
    energetică la răcire cel puţin A++;
  • d) 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă
    energetică E;
  • e) 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E;
  • f) 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • g) 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • h) 500 de lei pentru laptopuri;
  • i) 300 de lei pentru tablete.

Noi programe lansate de AFM până la sfârșitul anului

De asemenea, până la sfârşitul acestui an, vor mai fi lansate alte trei programe de finanţare: unul pentru instalarea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în localităţi, altul care prevede instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe unifamiliale şi un program dedicat construcţiei pistelor de biciclete.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax