Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Rabla pentru Periuța Ta” la Alba Iulia: Aproximativ 1000 de persoane au primit periuțe noi, în schimbul celor vechi. Sfaturile medicului stomatolog

Publicat

Rabla pentru periuta ta_Alba Iulia Aproximativ 1000 de albaiulieni au vizitat duminică Caravana „Rabla pentru Periuţa Ta”, parte din campania „Zâmbeşte România”, ce a avut loc în Parcul Unirii. Oamenii au adus de acasă periuțele de dinți vechi pentru a primi gratuit, în schimb, altele noi, precum și cupoane de reducere de până la 20% pentru 3 tipuri de paste de dinți.

În cadrul ediției de la Alba Iulia, oamenii au stat de vorbă și cu un medic specialist în sănătatea orală, care a oferit sfaturi și informații utile pentru îngrijirea corectă a dinților.

Caravana „Rabla Pentru Periuța Ta” a ajuns astfel la final după ce a fost în București, Bacău, Constanța, Galați și Timișoara.

Astfel de acțiuni de educare, dar care aduc și soluții concrete în orașele din țară sunt binevenite. Mesajul campaniei este unul foarte clar și este ideal să ajungă la cât mai multă lume și din stradă, nu doar cei care vin la cabinet sau care oricum se informează poate pe internet.

În plus, după cum arată statisticile campaniei Zâmbește România, 4 din 10 copii au carii pe dinții definitivi, dintre care 90% sunt netratate. Prin urmare campania trebuie să ajungă la părinți și copii pentru că este clar nevoie de informare cu privire la importanța igienei orale”, a declarat Vlad Timiș, medic stomatolog în Alba Iulia.

Zambeste Romania - Alba Iulia Cei mai tineri vizitatori au avut ocazia să-l întâlnească pe Căpitanul Aquafresh și să se antreneze pentru echipa lui de super-eroi. Caravana „Rabla pentru Periuța Ta” se află la a III-a ediție și face parte din campania educațională „Zâmbește România”, desfășurată pentru o mai bună sănătate orală.

Românii au la dispoziție peste 1.200 de cabinete stomatologice în toată ţara care oferă consultaţii sau detartraje gratuite până la finalul anului. Oamenii sunt invitați să caute cabinetul stomatologic cel mai aproape de casele lor, din lista disponibilă pe www.zambesteromania.ro.

Ultimele statistici arată obiceiuri ușor mai optimiste: românii își schimbă periuța de dinți o dată la 1,5 ani, față de 2 ani (datele anterioare)

Inițiativa „Rabla pentru Periuța Ta” promovează obiceiurile corecte de igienă orală, ca răspuns la statisticile îngrijorătoare cu privire la sănătatea dinților românilor.

Potrivit celor mai recente studii de piață, care analizează obiceiurile de igienă orală de pe parcursul întregului an 2014 din perspectiva consumului, un român își schimbă periuța de dinți o dată la 1,5 ani, deși medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți o dată la 3 luni. În Europa, 77% dintre germani respectă această regulă și își schimbă periuța cel puțin o dată la 3 luni.

La nivel rural, obiceiurile stagnează: românii în continuare își schimbă periuța de dinți numai o dată la 10 ani.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax