Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Radarele, doar pe maşinile care poartă însemnele Poliţiei. „Pistolarii din Logan”, surprinși în Alba Iulia

Publicat

Senatul a adoptat miercuri propunerea legislativă potrivit căreia radarele rutiere să fie instalate exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei. În cursul zilei, în Alba Iulia, mai mulți șoferi au semnalat pe rețeaua de socializare Facebook, prezența unui echipaj cu radar mobil pe străzile din municipiu. Un autoturism marca Dacia Logan, de culoare albă, neinscripționat, a fost văzut în zona cartierelor Micești și Bărăbanț, dar și pe șoseaua de centură.

Vezi și Metoda prin care şoferii pot păcăli radarul Poliţiei şi camerele pentru rovinietă. Amenda e mult mai mică

Prezenta radarului mobil pe străzile din Alba Iulia, aflat într-un autoturism marca Dacia Logan, de culoare albă, neinscripționat, a fost semnalată miercuri de mai mulți șoferi, pe grupul de Facebook „Radare Alba Iulia + j. Alba”.

„Pentru că, atât prin cadrul normativ (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice), cât şi prin atitudinea şi comportamentul lucrătorilor poliţiei rutiere nu se acordă niciun fel de atenţie prevenţiei apariţiei evenimentelor rutiere nedorite şi din dorinţa de a acorda lucrătorului de poliţie demnitatea şi respectulş cuvenit ca reprezentant al legii, propunem următoarele modificări ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – constatarea contravenţiilor şi aplicare sancţiunilor să se facă direct de către poliţistul rutier, respectiv poliţistul de frontieră, care sunt obligaţi să poarte uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor, potrivit News.ro.

Deputatul de Alba, Florin Roman, unul dintre inițiatorii legii, a transmis un comunicat de presă în care spune că regula care trebuie să aibă prioritate trebuie să fie prevenția, nu sancțiunea.

”Propunerea noastră constă în faptul că ofițerul de poliție care constată și sancționează o contravenție privind circulația pe drumurile publice să fie obligat să poarte uniforma de polițist, cu înscrisurile și însemnele distinctive. De asemenea, aparatele de măsurare a vitezei, care mai sunt denumite și radare, să fie amplasate exclusiv pe autospecialele cu înscrisurile și însemnele distinctive. În privința aparatelor de măsurare a vitezei de tip pistol, acestea să fie amplasate la cel mult 10 metri de autospeciala Poliției rutiere” a spus Roman.

Iniţiatorii spun că modificarea OUG 195/2002 are rolul de a preveni accidentele şi de a determina un comportament responsabil al şoderului.

„Aceste modificări au scopul principal de a readuce Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice la scopul său iniţial – prevenţia accidentelor şi dobândirea unui comportament responsabil al conducătorului auto. În forma sa acutală şi aşa cum este ea interpretată şi aplicată, OUG nr. 195/2002 este o ordonanţă orientată doar către aplicarea de sancţiuni şi atât. Ori, aplicarea de sancţiuni trebuie să fie ultima modalitate în modelarea comportamentului conducătorului auto. O lege poate avea obiectiv fundamental aplicarea de sancţiuni” a mai transmis Florin Roman.

Iniţiatorii mai susţin că amplasarea unei machete care imită un echipaj de poliţie cu radar, amplasată pe DN 17, în Comuna Poiana Stampei, a redus numărul accidentelor rutiere grave, porţiunea de drum fiind cunoscută la nivel judeţean pentru multiple accidente soldate cu decese.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestei iniţiative legislative.

sursa: digi24.ro, facebook (Radare Alba Iulia + j. Alba)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 07.03.2018 at 16:14

    Pot sa stea unde vor, ca tu ca cel care a depasit viteza nu ai cum sa demonstrezi acei 10 m.

    • Marius

      miercuri, 07.03.2018 at 19:22

      De ce ai depasit viteza? Daca ai calatorit in alte state, acolo ai depasit viteza?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax