Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Radu Tuhuț: Cîțu și ai lui devin spaima Apuseniului! România își asumă că va renunța la încălzirea pe lemne, fără alternative

Publicat

Luarea de decizii din birouri, fără a te deplasa în teren și fără consultarea factorilor decidenți, primari și autorități județene, dăunează grav dezvoltării! Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, PNL și USR, aceste două partide rupte de realitate, promit Uniunii Europene că de la finalul anului 2023 România nu va mai utiliza lemne pentru încălzirea locuințelor. Este o promisiune deșartă, la ora actuală inoportună și imposibil de realizat, care în viziunea lor „dă bine” la Bruxelles.

În prezent, potrivit datelor oficiale, jumătate din gospodăriile din țara noastră se încălzesc cu lemne. În mediul rural, în circa 80% dintre locuințe căldura este dată de focul lemnelor din sobe, șeminee tradiționale, centrale pe lemne etc.

Mai mult, există foarte multe comune care nici măcar nu sunt racordate la gaze. Mă gândesc, acum, la Munții Apuseni, dar și la celelalte zone din județul Alba în care nu a fost introdusă rețeaua de gaz. Cîțu, Cioloș și Guvernul PNL-USR demonstrează, din nou, că sunt rupți total de realitate și trăiesc pe altă lume, una paralelă și complet echidistantă față de nevoile noastre.

Practic, prin PNRR-ul scris din birouri, PNL și USR fac promisiuni populiste în ceea ce privește protejarea pădurilor și promit o reformă care va ”diversifica mixul energetic în sectorul încălzirii și răcirii, utilizând alte materii prime decât biomasa forestieră”. Acest lucru, cu siguranță, nu se va întâmpla!

Mai mult, PNL și USR au respins proiectele PSD privind extinderea rețelelor alimentare cu gaze naturale. Am depus un memoriu, multe solicitări și interpelări, respectiv un amendament la proiectul legii bugetului pe anul 2021 pentru introducerea gazului metan în Munții Apuseni, dar niciodată nu m-am gândit ca oamenii să renunțe definitiv la căldura naturală a focului pe lemne. Ci să existe o alternativă și libertatea de a alege.

Viața m-a învățat un lucru simplu, dar sigur: înainte să promiți ceva, te asiguri dacă e oportun, corect și realizabil!

Deputat PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Oz

    miercuri, 20.10.2021 at 11:12

    Domnule Tuhut eu altceva nu am auzit de la dvs in afara de muntii Apuseni. De cand sunteti deputat altceva nu stiti.
    Va spun eu, sunteti deputat de judetul Alba nu doar de muntii Apuseni.
    Apropo unde aveti birou de deputat in Alba ?
    Tot cu aceasi oameni defilati?
    Chiar sunt curios ati schimbat ceva de cand sunteti presedinte PSD Alba ?
    Ori sunteti pe principiul timpul trece banii vin ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax