Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Radu Tuhuț: Tăierea banilor europeni pentru construirea de pensiuni în rural, decizie a PNL-USR-PLUS împotriva satului românesc

Publicat

(P) Noua decizie a Guvernului PNL și USR-PLUS este aceea de a tăia banii europeni, în următorii doi ani, pentru construirea de pensiuni turistice în mediul rural.

„Această decizie – nejustificată, profund nedreaptă și arbitrară, anunțată de ministrul Agriculturii – generează câteva întrebări legitime, întrucât alianța de dreapta nu a adus deloc clarificări.

De ce vă bateți joc de persoanele care doresc să facă o afacere corectă în satele din România și care sunt interesele opririi finanțărilor în acest sector?

Cu ce vă încurcă?

Sau le vreți sărace, lipsite de apărare și nu mai lăsați banii europeni să ajungă în ele?”

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, motivează că există pensiuni care, după perioada de monitorizare, s-au transformat în case și nu mai facilitează turismul.

„Unele s-au închis (dar se pot redeschide oricând), domnule ministru, ca orice afacere, mai ales pe fondul pandemiei, dar câte funcționează și câți bani aduc la bugetul de stat?

Vă este teamă că ”Guvernul Austerității”, din care faceți parte, va accesa prea multe fonduri europene?

Păi propuneți, domnule ministru, prelungirea perioadei de monitorizare a acestora, dacă apreciați că ea este prea scurtă și vă considerați în măsură și în drept să faceți acest lucru, dar nu tăiați o finanțare europeană atât de importantă care poate conduce la distrugerea satului românesc!

 

V-ați întrebat vreodată care sunt beneficiile fondurilor europene pentru agroturism și pentru cei care își doresc să construiască o pensiune la țară?

Atât prin încurajarea turismului românesc, producției autohtone, crearea locurilor de muncă și prevenirea depopulării.

Ați locuit vreodată în vreun sat din România să vedeți cu ce greutăți se confruntă oamenii de aici, cât de dificil se câștigă o pâine, cât de mult se muncește pentru clădirea unei pensiuni și cât de anevoios se câștigă banii din turism?

Care sunt, de fapt, interesele dumneavoastră și ce problemă aveți cu business-urile cu fonduri europene, din mediul rural, în contextul în care perioadele de monitorizare și legile naționale și europene sunt respectate?

Ce se întâmplă cu românii corecți și muncitori care și-au propus să își construiască o pensiune la țară cu bani europeni în următorii doi ani?

Nu înțeleg, domnule ministru, cu ce vă încurcă o finanțare în plus pentru țara noastră!

Vă spun direct – sunteți împotriva dezvoltării satelor din România! Fără ocolișuri: Să vă fie rușine!”, a transmis Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    joi, 22.04.2021 at 06:55

    Altul care se plange la fel ca si Maties. Astia nu au mers acolo pentru tara ci pentru a pune bete in roate ca nu sunt ei la ciolan.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax