Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Raed Arafat pasează decizia carantinării a 4 orașe din județul Alba, autorităților locale. Nu a anunțat nici o măsură concretă

Publicat

Raed Arafat a declarat vineri la Alba Iulia că situația ”este aproape la fel de gravă ca la Sibiu”, dar că nu se poate decide carantina. Asta pentru că, spune șeful DSU, Direcția pentru Sănătate Publică Alba trebuie să propună măsura, care trebuie ulterior avizată. 

”Ni s-a prezentat situația, care este una serioasă. Există o incidență mare la nivelul municipiului Alba Iulia, depășește 9 la mie, se apropie de 10 la mie, la nivelul localității Sebeș și Blaj, unde sunt cifrele mari.

Va rămâne Comitetul pentru Situații de Urgență să discute măsurile și ce vor propune. La acest moment noi nu putem să luăm măsuri pentru că nu s-a luat conform legii, nu s-au propus din partea DSP-ului măsuri de carantinare de exemplu, ca să ajungă la INSP, să avizeze să ajungă la comitetul județean. La Sibiu de exemplu, acest lucru era deja făcut aici nu.

În baza a ce va decide comitetul domnul prefect va ieși ulterior să vă anunțe decizia comitetului” a spus Arafat.

Județul Alba se află pe locul șase din punct de vedere al incidenței cazurilor Covid la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, cu indice de 5,81.

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Blaj – 9,96 (anterior 9,82), urmat de Alba Iulia – 9,92 (anterior 9,51), Cugir cu 8,78 (anterior 8,70), Sebeș – 8,26 (anterior 7,81).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    vineri, 13.11.2020 at 18:34

    De ce nu a făcut o plimbare domnul Arafat pana la Dedeman ca sa nu zic Lidl sa vada ce distanțare este. Deloc. Țineți țăranii in frig si pe trotuar dar trebuie sa functioneze Kaufland, Lidl si altele. Si la alegeri sa fie 14 oameni in 6 mp. Unde este prudentă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax