Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Raed Arafat: Se pot vaccina și cei care nu sunt în faza a doua. Care este condiția. Programări, de azi de la ora 15.00

Publicat

A doua fază din campania națională de vaccinare începe luni în toată țara. Se pot programa, de astăzi, după ora 15.00, persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din mai multe domenii, considerate esențiale.

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că în această fază se pot vaccina și alte persoane, în afara celor din categoriile menționate. Însă doar dacă rămân doze de vaccin nefolosite.

Vezi și A doua etapă de vaccinare anti-COVID începe azi. Care sunt categoriile de persoane care se pot imuniza și cum se pot programa

”Intenția de la comitet (n.r. – Comitetul de coordonare a vaccinării) este să nu se piardă nici o doză. Ce înseamnă acest lucru? Dacă vezi că s-au înscris atâția și au venit doar atâția, atunci la diferența de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat și doresc să se vaccineze și le folosești.

Chiar dacă oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectivă, nu s-au înscris încă.

Asta s-a folosit și în alte țări. Oamenii care se înscriu trebuie să fie responsabili. Dacă te-ai înscris, atunci te duci. Dacă nu vrei să te duci, nu te înscrii”, a declarat vineri Raed Arafat pentru DigiFM.

România va primi seringi noi pentru a folosi dintr-un flacon șase doze de vaccin anti COVID produs de Pfizer/Biontech, potrivit sursei citate.

Vezi și FOTO VIDEO: Cum arată un centru de vaccinare anti-COVID din Alba Iulia. Traseul de la intrarea în centru și până la ieșire

Astăzi, de la ora 15:00, se vor putea face doar înscrierile pe platforma de programări, iar vaccinarea efectivă va începe de luni, 18 ianuarie.

Persoanele vizate de a doua etapă se vaccinează doar la cerere, nu sunt obligate și nu există sancțiuni pentru cei care se răzgândesc și renunță la vaccin între momentul înscrierii și ziua când le vine rândul la vaccinare.

surse: digifm.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax