Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rafila, anunț despre evoluția pandemiei: a încetinit creșterea numărului de cazuri. ”E posibil și un val 7”

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că, în România, se înregistrează o încetinire a creșterii numărului de cazuri de COVID. Sperăm să ducă la o stabilizare a situației, a spus ministrul Rafila.

Potrivit raportării de marți, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.696 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 6.494 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, au fost raportate 38 de decese

„Avem o speranță, bazată și pe cifre că a încetinit creșterea. Sperăm să ducă la o stabilizare a situației”, a declarat Alexandru Rafila, marți seara, la Antena 3.

O imagine mai clară vom avea la inceputul săptămânii viitoare, a adăugat ministrul Sănătății. Vaccinul adoptat noilor variante COVID ar putea fi accesibil românilor la toamnă.

Un posibil val 7 al pandemiei COVID-19 în toamnă

„În toamnă, e posibil să mai existe – și n-aș vrea să facem speculații, dar toată lumea menționează posibilitatea existenței unui nou val pandemic, spre sfârșitul anului, dacă una dintre tulpinile modificate care se transmite și mai ușor devine dominantă.

Aceasta este ciclicitatea acestei infecții, ne-am obișnuit cu ea. Avem perioade de acalmie, perioade de transmitere susținută. Important este să nu avem cazuri grave și să oferim oamenilor asistență medicală ambulatorie și acces la antivirale în valurile pandemice”, a subliniat ministrul sănătății.

Întrebat dacă valul 7 ar fi posibil spre finalul acestui an, Alexandru Rafila a spus: „E posibil și un val 7, dar nu vreau să speriem lumea, n-are niciun fel e rost. Trebuie să fim echilibrați. Important este să nu avem victime sau să fie cât mai puține”, a menționat ministrul sănătății.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aurel Stanciu

    miercuri, 03.08.2022 at 10:12

    Ma impresioneaza cat de mult a evoluat stiinta in ultimii 2 ani. Inainte de asta iti trebuia minim 5 ani ca sa faci un vaccin. Acum sunt suficiente cateva luni si e si foarte „sigur si eficient”. Si inca ceva e uluitor: e primul vaccin care ii protejeaza mai mult pe ceilalti de imbolnavire decat pe tine. As zice ca e primul vaccin altruist din istorie.
    Si o ultima observatie: si moartea te protejeaza de covid.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax