Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rafila anunță cât va mai dura creșterea numărului de cazuri în România: Cred că va fi ultimul val important al acestei pandemii

Publicat

Creșterea numărului de cazuri noi va mai dura zece zile și cu siguranță vom depăși 40.000 de cazuri săptămâna viitoare, declară ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Aflat la Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor, Rafila a fost întrebat la ce să ne așteptăm în zilele următoare.

„Miercuri am avut cel mai număr cel mai mare număr de cazuri înregistrate – 34.000 -. S-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână. Ne preocupă procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive. Când vom asista la scădere a proporției de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile iau o turnură favorabilă”, a răspuns Rafila.

Potrivit acestuia, creșterea de noi cazuri va mai dura cel puțin 10 zile și cu siguranță vom depăși 40.000 de cazuri noi săptămâna viitoare.

Particularitatea situației din România constă în faptul că sunt încă mai multe cazuri grave internate. Asta se întâmplă pentru că în România încă circulă tulpina Delta.

„Unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. Pe măsură ce această tulpină va dispărea din circulație, pentru că Omocron este mai transmisibil, probabil că și cazurile mai grave se vor diminua. Cred că în circa 10 zile vom intra pe un trend descrescător al acestui val”, afirmă ministrul.

Rafila: Cred că este ultimul val important al acestei pandemii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a declarat optimist în ceea ce priveşte modul cum va ieşi România din valul al V-lea al pandemiei, despre care a afirmat că este de părere că va fi ultimul „val important”.

Ministrul Sănătăţii a punctat faptul că organizarea trebuie să fie bună pentru a da încredere părinţilor şi copiilor, ca să meargă să se vaccineze.

„Văd că lucrurile se desfăşoară absolut perfect. E importantă o organizare de bună calitate, că că încredere părinţilor”.

Ministrul Sănătății le-a recomandat tuturor să meargă să se informeze înainte de beneficiile vaciinării. „Sfatul meu personal, ca medic, e să vină părinţii să se informeze mai înainte. Să facă lucrul în cunoştinţă de cauză. Noi am făcut un material concludent despre vaccinarea copiilor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax