Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raliul Clujului, în 7-9 octombrie, cu probe în Munții Apuseni. Traseele și programul evenimentului

Publicat

O nouă ediție din Raliul Clujului se desfășoară în perioada 7-9 octombrie, cu trasee prin Munții Apuseni. Evenimentul este inclus în Campionatului Național de Raliuri Betano.

Reunoașterile probelor speciale vor fi joi, 6 octombrie.

Potrivit organizatorilor, etapele Campionatului Național de Raliuri Betano, precum Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants 2022 se desfășoară pe probe speciale. Este vorba despre sectoare de drum privat sau drum public închise circulației publice rutiere, dar și de drumurile publice unde circulația rămâne deschisă. Acestea reprezintă etapele de legătură, fiind abordate de echipajele de concurs conform codului rutier în vigoare.

Timpii de pe probele speciale se adună și astfel este întocmit clasamentul etapei. Înaintea și la finalul fiecărei probe speciale, echipajele sunt obligate să ponteze la un timp stabilit la controalele orare, care să respecte o ordine în ceea ce privește buna desfășurare a concursului. În caz contrar, oficialii cursei acordă penalizări care se adaugă timpului total al fiecăruia, după caz.

Recunoașterile probelor speciale și startul festiv

Joi, 6 octombrie, vor fi recunoașterile probelor speciale, urmând ca acest program să continue inclusiv ziua imediat următoare – 7 octombrie.

Vineri, 7 octombrie, echipajele vor urca pe scena Startului Festiv de la Cluj Arena, începând cu ora 19.00.

Probe speciale – 8 octombrie

Sâmbătă, 8 octombrie, echipajele susțin testele oficiale (Shakedown) la Stolna, cu un program de 3 ore (8.00-11.00). Locația aleasă pentru aceste teste este una nouă, secțiunea de 5 kilometri fiind combinația ideală a virajelor pe care echipajele le vor parcurge în zilele următoare.

Urmează un moment de respiro pentru 2 ore, timp în care mecanicii prezenți în parcul de service situat în parcarea centrului comercial Vivo! Cluj Napoca pot pregăti mașinile pentru startul propriu-zis al raliului.

La ora 13.00 se va da startul în prima zi de concurs. Echipajele se vor îndrepta spre prima buclă a zilei; va consta în primele treceri pe probele speciale:

  • „Măguri Răcătău” cu start la ora 13.48 – proba specială de la ieșire din localitate până la intrare ăn Mărișel pe DJ 107T; distanța cronometrată 9,30 km
  • „Râșca” începând cu ora 14:41 – proba specială între localitate, pe DJ103K prin Dângău Mare, până la Agârbiciu; 20 de kilometri
  • echipajele în parcul de service (parcarea centrului comercial Vivo! Cluj-Napoca) – la ora 15.41 (30 de minute)
  • ora 16.59 – proba „Măguri Răcătău 2”
  • ora 17.32 – proba „Râșca 2”
  • pauză de 30 de minute în parcul de service
  • ziua concursului se încheie în parcul închis amenajat la Cluj Arena

Probe speciale și festivitatea de premiere – 9 octombrie

  • Proba „Dângău” 1 – ora 9.08 – 22,30 de kilometri; din Comuna Căpușu Mare până la ieșirea din Râșca traversând comuna Dângău Mare pe DJ 103K; cele două treceri din ziua precedentă pe „Râșca” se vor repeta și duminică, însă în sens invers
  • Proba ” Dealu Botii” 1 – ora 9.56 – 13.40 de kilometri; din localitatea Bălcești (Beliș), pe DC 121 până la intersecția cu DJ 108C
  • Echipajele revin în parcarea centrului comercial Vivo! Cluj-Napoca în parcul de service (30 de minute)
  • Proba „Dângău” 2 – ora 12.44
  • Proba ”Dealu Botii„ 2 – ora 13.32; conează ca Power Stage-ul raliului (puncte bonus primelor 5 echipaje clasate în ierarhia generală)
  • Echipajele în parcul de service (10 minute)
  • parcul închis de la Cluj Arena – finalul propriu-zis al raliului
  • Festivitatea de premiere – ora 17.00, la Cluj Arena.

Raliului Clujului Mobil1 Star Lubricants 2022 este organizat de Savu Racing din Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Ministerului Tineretului și Sportului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax