Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Raliul României Unite 100”: Peste 50 de mașini de raliu ajung miercuri în Alba Iulia pentru a celebra Anul Centenar

Publicat

raliu la alba iulia

Peste 50 de mașini de raliu vor ajunge miercuri în Capitala Marii Uniri. ”Raliul României Unite 100” își propune să omagieze memoria celor care acum 100 de ani au parcurs drumul până la Alba Iulia în căruțe sau pe cai, pentru a lua parte la Marea Unire de la 1918. La Alba Iulia coloana de mașini va fi așteptată de piloți și foști piloți de raliu din Alba.

Federația Română de Automobilism a organizat la nivel național competiția ”Raliul României Unite 100”, în care participanții au pornit în data de 25 noiembrie iar steagul final al competiției va fi ridicat pe data de 1 decembrie.

Miercuri pe 28 noiembrie, peste 50 de mașini participante la raliu vor intra în Alba Iulia, în jurul orei 16 la podul peste râul Mureș după care se vor deplasa într-o altă zonă unde vor fi așteptați de primarul Mircea Hava.

Ajunși în Cetatea Alba Carolina participanții vor face poze la mai multe monumente, poze pentru care vor primi puncte în cadrul raliului.

De asemenea aceștia vor semna un document care să ateste că la 100 de ani de românia, au fost prezenți în Cetatea Marii Uniri, document care va fi pus la loc de cinste în sediul Federației Române de Automobilism.

Toți participanții înscriși la „Raliul României Unite 100” sunt obligați să aibă în mașină un steag al României și dacă doresc pot fi îmbrăcați în haine istorice.

Traseul nu este impus, nici ca lungime și nici la nivelul configurației, acesta fiind lăsat la libera inițiativă a participanților, astfel încât orice echipă sau concurent să poata lua startul din propria localitate de domiciliu, iar sosirea să poată coincide cu startul.

Clasamentul la „Raliul României Unite 100” se va întocmi astfel: câștigă echipajul, respectiv echipa care va puncta în cele mai multe locuri în perioada de desfășurare a evenimentului (25 noiembrie-1 decembrie).

Piloții care vor participa cu masini românesti vor primi din start o bonificație de 250 de puncte, în timp ce camioanele, indiferent de marcă, vor primi o bonificatie de 500 de puncte.

În locurile importante de punctaj se vor face fotografii și/sau filmulețe explicite, care trebuie să fie postate pe pagina evenimentului Raliul României Unite 100 pentru monitorizare și punctaj.

Trecerea prin orașele București, Iași, Chișinău, Sibiu și Alba-Iulia le va aduce participanților (în afara celor care locuiesc în respectivele orașe) un bonus de 300 de puncte/oraș, restul orașelor vor fi punctate cu 100 de puncte, iar monumentele istorice importante cu 300 de puncte.

Echipele vor concura cu toate echipajele înscrise, în caravană, iar acestora li se va înmulți punctajul cu numărul de mașini cu care reușesc să finalizeze traseul. Membrii echipei se pot ajuta între ei, în cazul unor defecțiuni tehnice.

Premierea câștigătorilor din cadrul raliului se va realiza pe data de 9 decembrie la Timișoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax