Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Rampe de acces pentru persoanele cu handicap, construite de asociațiile de proprietari, la intrarea în blocuri. PROIECT

Publicat


Parlamentarii propun facilitarea accesului în clădirile de locuințe pentru persoanele cu handicap dependente de scaunul cu rotile. Potrivit unui proiect depus la Senat, asociațiile de proprietari sau de locatari vor fi obligate să construiască rampe de acces la intrarea în blocuri, pentru persoanele care necesită astfel de rampe.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data 5 iunie.

Potrivit proiectului, schimbarea destinației proprietății comune va fi permisă, în conformitate cu legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. În acest sens, asociația de locatari sau de proprietari va fi obligată să construiască o rampă de acces la intrarea în bloc pentru persoanele cu handicap care necesită o astfel de rampă.

„Întrucât spațiul alocat construirii unei rampe de acces reprezintă proprietate comună, asociația de locatari sau de proprietari este îndreptățită să ducă la bun sfârșit obligația construirii acestui mijloc de facilitare a accesului în incinta clădirii pentru persoanele cu handicap”, se precizează în expunerea de motive a inițiativei legislative.

În aplicarea acestor prevederi, costul lucrărilor efectuate pentru rampa de acces vor fi suportate integral din fondul de handicap alocat la bugetul de stat, în condițiile legii, fără a face distincție între gradele de handicap.

Amenajarea de rampe de acces pentru persoanele cu handicap se va putea face numai cu răspunsul motivat al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se  învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul comun din condomiu supus amenajării. În termen de 30 de zile de la introducerea cererii, comitetul executiv se obligă să ofere un răspuns motivat, depășirea acestui termen echivalând cu aprobarea tacită a cererii.

sursa: senat.ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba Iulia, găsit cu răni grave pe stradă, a murit la spital. Ar fi căzut de la înălțime

Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața după ce ar fi căzut de la înălțime. Acesta fusese găsit pe trotuar, pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, cu răni grave la picioare și cap. A murit la spital. Poliția a fost sesizată despre incident miercuri dimineața, iar inițial a fost investigată varianta unui […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va face publică intrarea în competiția internă pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate