Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport: 15% dintre tinerii din UE au consumat canabis în ultimul an. Alții au preferat cocaina, amfetamina și ecstasy

Publicat

15% dintre tinerii cu vârste între 15 și 34 de ani din UE (adică aproximativ 18 milioane) au consumat canabis în ultimul an, potrivit Raportului european privind drogurile făcut public marți de Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie.

La mare distanță de canabis se află cocaina (2,4% dintre tinerii europeni), urmată de ecstasy (1,9% dintre tineri) și amfetamine (1,2%).

Raportul, citat de G4Media, arată că transporturile mari de droguri sunt interceptate în proporție din ce în ce mai mare în UE, dar disponibilitatea drogurilor rămâne ridicată în statele membre UE.

Alături de evoluțiile din sfera producției, înmulțirea interceptărilor de cantități mari de cocaină, rășină de canabis și din ce în ce mai mult heroină transportate pe mare, deseori în containere intermodale, creează îngrijorări cu privire la infiltrarea grupurilor de criminalitate organizată în lanțurile logistice de aprovizionare, pe rutele de transport și în porturile mari, potrivit raportului citat.

În 2018, în Europa au fost raportate aproximativ 1,3 milioane de capturi, cel mai frecvent fiind capturate produse din canabis. În 2018, cantitatea de rășină de canabis capturată în Uniunea Europeană a crescut la 668 de tone, de la 468 de tone în anul precedent.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax