Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Raport: Anul 2020, cel mai cald din istoria înregistrărilor meteo din Europa. Temperaturi record pe tot globul

Publicat

c

Anul trecut a fost cel mai cald an în Europa, din istoria înregistrărilor meteo, potrivit unui raport publicat miercuri de Societatea Meteorologică Americană, scrie CNN. De asemenea, 2020 se numără printre cei mai călduroși trei ani la nivel global. Raportul confirmă trendul crescător al ultimilor ani, din 2014 încoace. 

Oficiul Meteo britanic, care a contribuit la raport, a arătat că recordul stabilit anul trecut îl depășește „cu mult” pe cel precedent. Temperaturile medii în Europa au fost anul trecut mai mari cu 1,9 grade Celsius față de media 1981-2010, interval de referință pentru măsurarea schimbării temperaturilor.

Cei mai călduroși cinci ani în Europa s-au înregistrat din 2014 încoace, potrivit Digi24.ro.

Raportul publicat de Societatea Meteorologică Americană mai arată că 17 țări europene au raportat recorduri anuale de temperatură, printre ele numărându-se Franța, Spania, Elveția, Belgia, Norvegia, Suedia.

În Arctica, temperatura medie anuală anul trecut a fost cea mai ridicată înregistrată vreodată, cu 2,1 grade Celsius peste media 1981-2010.

Și în Antarctica a fost căldură extremă – la stația meteo Esperanza au fost 18,3 grade Celsius pe 6 februarie 2020, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe continent, cu peste un grad mai mult decât precedentul record, 17,2 C în 2015.

Și alte părți ale lumii s-au confruntat cu temperaturi-record, inclusiv Japonia, Mexic, Seychelles.

Unele părți din nord-vestul Europei au fost relativ răcoroase anul trecut, potrivit raportului, dar Marea Britanie a atins a treia cea mai ridicată temperatură medie anuală, după 2014 și 2006.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax