Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Raport Camera de Conturi: Prejudicii de 82.000 de lei în activitatea CJ Alba. Spor ilegal de 26.000 de lei pentru directorul unui spital din Aiud

Publicat

sediu Consiliu Judetean Alba

Prefectura, CJ AlbaCamera de Conturi Alba a constatat prejudicii în valoare totală de 108.000 lei, în activitatea Consiliului Judeţean Alba, aferentă anului 2015, respectiv a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, instituţie subordonată. Auditul financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară a fost efectuat în perioada 15 februarie – 31 martie 2016.

În activitatea proprie a CJ Alba, au fost calculate prejudicii în sumă totală de 82.000 lei din acceptarea la plată și decontarea unor situații de lucrări, supraevaluate, pentru modernizări la două tronsoane de drumuri judeţene, la amenajarea bazei de agrement de la Blaj, reparaţii la un imobil şi altele.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, a fost calculate prejudiciu de 26.000 lei, reprezentând spor de 25% acordat ilegal la salariul de bază al directorului financiar contabil.

Nereguli constatate:

Au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital ale UATJ Alba, prin acceptarea la plată și decontarea unor situații de lucrări, supraevaluate cu suma de 48.000 lei (inclusiv TVA), care conțin elemente de cheltuieli care nu au fost executate, fapt stabilit în urma inspecției pe teren, la obiectivul de investiții ”Consolidare corp de drum județean DJ 107 K: Galda de Jos (DJ 107H) – Mesentea – Benic – Întregalde – Mogoş (DJ107 I) km 0+000 – km 17+700, Jud. Alba – Tronsonul II – km 9+829 – km 17 + 700”. În perioada auditului au fost calculate beneficii nerealizate în sumă de 13.000.  Total prejudiciu: 61.000 lei

Au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital ale UATJ Alba, prin acceptarea la plată și decontarea unor situații de lucrări, supraevaluate cu suma de 16.000 lei (inclusiv TVA), care conțin elemente de cheltuieli care nu au fost executate, fapt stabilit în urma inspecției pe teren la obiectivul de investiții ”Amenajare bază de agrement în Municipiul Blaj”. În timpul auditului au fost calculate beneficii nerealizate în sumă de 1 mii lei și s-a recuperat operativ suma de 13.000 lei. Total prejudiciu: 17.000 lei

Au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital ale UATJ Alba, prin acceptarea la plată și decontarea unor situații de lucrări, supraevaluate cu suma de 2.000 lei (inclusiv TVA), care conțin elemente de cheltuieli care nu au fost executate, fapt stabilit în urma inspecției pe teren la obiectivul de investiții ”Reparații capitale la Corpul C3 al imobilului situat în Alba Iulia, str. Regina Maria, nr. 6”. În timpul auditului s-a recuperat în totalitate prejudiciul.

Au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital ale UATJ Alba, prin acceptarea la plată și decontarea unor situații de lucrări, supraevaluate cu suma de 1.000 lei (inclusiv TVA), care conțin elemente de cheltuieli care nu au fost executate, fapt stabilit în urma inspecției pe teren la obiectivul de investiții ”Pod pe DJ107H: Coşlariu Nou – Galda de Jos – Cricău – Ighiu – Șard – Gara Șard (DN74), km.12+751.28, Localitatea Bucerdea Vinoasă, Județul Alba”.

Au fost majorate nejustificat cheltuielile UATJ Alba, cu valoarea produselor lactate și de panificație acceptate la plată pentru elevii absenți la cursuri. Total prejudiciu: 1000 lei.

Au fost majorate nejustificat cheltuielile de personal la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, cu suma de 26.000 lei, reprezentând spor de 25% aplicat la salariul de bază al directorului financiar contabil, pentru activitatea desfășurată peste durata normală a timpului de lucru, fără a se ține seama de legislația care reglementează salarizarea în domeniul sănătății și fără ca această persoană să aibă dreptul legal de a beneficia de astfel de spor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax