Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RAPORT: Dezastru în penitenciarele din România: celule dărăpănate, mizerie, saltele uzate și supra-aglomerare

Publicat

Dezastru în penitenciarele din România. Concluzia aparține Comitetului pentru Prevenirea Torturii și a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT), care a solicitat joi autorităților naționale să remedieze deficiențele grave și persistente.

Celulele sunt dărăpănate, saltelele și lenjeria sunt uzate și cu ploșnițe se arată în raport. În plus, raportul CPT citat de G4media.ro indică faptul că supraaglomerarea închisorilor continuă să fie o problemă gravă, afectând nu numai condițiile de trai, ci și desfășurarea activităților, asistența medicală și rata violenței.

Condițiile materiale erau, în general, precare în toate închisorile vizitate: celulele erau dărăpănate și lipsite de mobilier; saltelele și lenjeria de pat erau uzate și infestate cu ploșnițe.

Majoritatea persoanelor cu care s-a întâlnit delegația CPT a indicat că au fost tratate bine de către personal.

Cu toate acestea, delegația a primit un număr considerabil de acuzații de maltratare fizică a deținuților de către personalul penitenciarului, inclusiv de către membrii forțelor operative mascate.

În ceea ce privește agențiile de aplicare a legii, raportul indică faptul că majoritatea persoanelor cu care delegația CPT s-a întâlnit au declarat că au fost tratate bine de către poliție.

Cu toate acestea, delegația a primit câteva acuzații de rele tratamente fizice (palme, pumni, lovituri cu piciorul și lovituri cu bastonul) din partea ofițerilor de poliție.

Constatările vizitei din 2021 evidențiază din nou condițiile materiale precare și regimul sărăcăcios oferit persoanelor din centrele de detenție și depozitele poliției. CPT este, de asemenea, extrem de critic față de îngrijirea și tratamentul minorilor deținuți în astfel de centre.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 14.04.2022 at 13:45

    A cam venit la fix acest raport, având în vedere că Elena Udrea s-a plâns de condiţiile din penitenciare. Oare de ce ? Parcă şi fostul acţionar de la Dinamo tot pe acest criteriu a fost salvat de o altă justiţie. Semne bune pentru unii, dar numai pentru unii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax