Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RAPORT: În fiecare zi un profesor român pleacă din țară. Statele din Uniunea Europeană pe care le-au ales dascălii

profesor

Publicat

În ultimii 20 de ani, aproape 7.000 de educatori, învăţători şi profesori de gimnaziu au plecat din România şi au solicitat recunoaşterea profesiei în ţările din Uniunea Europeană, arată un raport al Comisiei Europene. Mai mult de jumătate dintre aceştia au emigrat în Marea Britanie.

Potrivit unui raport recent al Comisiei Europene privind profesiile reglementate, 5.775 de profesori din gimnaziu şi liceu au parcurs etapele de recunoaştere a profesiei peste hotare. Astfel, mai mult de jumătate dintre cadrele didactice au ales să plece în Marea Britanie – 2.987, peste 1.100 au plecat în Italia, iar aproape 700 au plecat în Germania.

De asemenea, profesorii care predau la clasele primare au ales să emigreze în Norvegia – 124, pe locul doi se află Danemarca, cu 113 solicitări, iar pe locul trei este Italia cu 52 de învăţători. În total, 500 de învăţători au plecat să-şi exercite profesia în străinătate.

Potrivit raportului, aproape 300 de educatori au ales să-şi exercite profesia peste hotare, cei mai mulţi dintre ei, 66, plecând în Suedia. Pe locul doi se află Italia cu 49 de educatori, iar pe trei Norvegia cu 47.

Raportul Comisiei Europene arată că pe locul unu în topul solicitărilor de exercitare a profesiei peste hotare se află cadrele medicale, profesorii, medicii stomatologi, electricienii, farmaciştii şi medicii veterinari.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate