Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport IPJ Alba: Amenzi de 1,6 milioane lei date de poliţişti, în cele trei luni de vară. 194 de infracţiuni au fost constatate în flagrant


Publicat

politie

În perioada celor trei luni de vară, peste 200 de poliţişti din Alba au desfăşurat 177 de acţiuni. În cadrul acestora, au reuşit să prindă 13 persoane date în urmărire şi să găsească patru autovehicule ce figurau ca furate. În 194 de cazuri, oamenii legii au constatat infracţiuni în flagrant. Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti în această perioadă este de 1.684.284 lei, iar a bunurilor confiscate, de 1.058.827 lei.

În sezonul de vară, poliţiştii din Alba au constatat, în total, 355 de infracţiuni, din care 114 de  natură judiciară, 14 la regimul silvic, 48 economico-financiare, 142 la regimul circulaţiei rutiere, restul de 27 fiind constatate la alte acte normative.

Din acestea, 194 au fost constatate în flagrant, poliţiştii reuşind să identifice 211 de infractori, să reţină 18 persoane şi să aresteze 10 dintre acestea. Au prins 13 persoane urmărite şi au identificat patru autovehicule care figurau ca fiind furate.

Pe linia poliţiei de ordine publică, au fost aplanate 514 stări conflictuale şi aplicate 6.925 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost controlate 92 de obiective asigurate cu pază şi testate 37 de societăţi de acest gen cu privire la modul de intervenţie.

Activitatea poliţiştilor în această perioadă s-a evidenţiat şi prin asigurarea intervenţiei poliţiştilor la 810 evenimente urgente, semnalate prin apelul de urgenţă 112.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate în mediul de afaceri şi transport de valori şi bunuri, poliţiştii au efectuat controale la 343 unităţi comerciale şi verificaţi 29 de transportatori de bunuri.

Pe linia poliţiei rutiere, poliţiştii au verificat în bazele de date 4.884 autovehicule, au efectuat 73 de filtre, fiind aplicate 5915 sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice, 236 fiind aplicate pietonilor pentru nerespectarea normelor rutiere, restul constituind alte abateri la alte acte normative. Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 437 de permise de conducere şi retrase 336 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au confiscat patru arme neletale. 

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti se ridică la suma de 1.684.284 lei, iar a bunurilor confiscate la suma de 1.058.827 lei.

Potrivit raportului transmis de IPJ Alba, pentru accentuarea climatului de normalitate pe perioada sezonului estival, la nivelul judeţului efectivele de poliţie au acţionat în perioada 1 iulie – 15 septembrie: „Poliţiştii au avut în vedere luarea de măsuri specifice pentru cunoaşterea activităţii persoanelor predispuse la încălcări ale legii, pentru soluţionarea unor probleme ce pot leza interesele turiştilor sau a locatarilor, adaptarea dispozitivelor de siguranţă publică (poliţişti, jandarmi, poliţie locală) permanent la situaţia operativă existentă în fiecare zonă, acordându-se atenţie în mod special locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci, etc., asigurarea prezenţei poliţiştilor în zona staţiunilor şi în zonele unde se concentrează un număr mare de turişti şi de asemenea, asigurarea prezenţei poliţiştilor rutieri la orele de vârf pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone”.

foto: arhivăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Lista țărilor din zona galbenă, actualizată. Persoanele care vin din Spania nu mai intră în carantină. Bulgaria, în zona de risc

Publicat

52 de țări și teritorii sunt incluse „în zona galbenă”, potrivit listei actualizate astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care revin din aceste zone trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, dar și să prezinte un test PCR negativ pentru a li se permite îmbarcarea în avioane sau autocare.

Faț de ultima situația prezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au ieșit de pe listă Spania și Portugalia,

Cei care se întorc din cele 52 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.

De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub 3 ani sau persoanele care au avut COVID.

Și șoferii care revin în țară cu mașinile personale pot să nu prezinte un test PCR negativ, urmând să fie carantinați pentru 14 zile.

Statele și zonele de risc epidemiologic din noua listă sunt: Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Belgia, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

În listă a reintrat Bulgaria. Au ieșit Elveția și Portugalia.

Documentul poate fi consultat AICI: Hot 15 și Lista statelor cu risc epidemiologic AICI: Anexa Hot – Lista State cu risc epidemiologic ridicat 04.03.2021

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Anunțul ministrului Raluca Turcan, legat de vârsta de pensionare: Orice român poate ieși la pensie la 70 de ani, dacă vrea

Publicat

p

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte. Anunțul legat de vârsta de pensionare a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă, în baza unui proiect de act normativ, salariaţii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

Ministrul Muncii a făcut precizarea că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani.

Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani.

De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astăzi în pensie şi vor să se reangajeze după vârsta de pensionare să poată să o facă, fără nicio problemă sau, dacă optează să se reangajeze, dar peste un an constată că nu îi mai place, nu vrea, nu poate, să poată să se pensioneze din nou. În materie de relaţie pensionar – sistem de ocupare vrem să existe această flexibilitate şi deschidere, până la urmă.

Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze. Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care optează să lucreze la stat să nu poată să aibă şi pensie de la stat, dar, atenţie, se referă doar la sistemul public”, a afirmat Raluca Turcan.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge fizic la școală și în scenariul roșu, până la incidența de 6 la mie

Publicat

scoala nr 9 alba iulia 1

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea, atâta vreme cât rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile nu depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, elevii din calsele a VIII-a, a XII-a, de la postliceală și din școlile profesionale vor putea merge fizic la școală în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar numai în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

Documentul poate fi vizualizat AICI. Decizia este prevăzută la Articolul 3.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, scrie în hotărârea CNSU din ședința de vineri.

Decizia vine după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a adresat direct CNSU în această privință, după ce Ministerul Sănătății nu i-a răspuns.

„De la Ministerul Sănătății am primit doar un acord cu privire la posibilitatea de prezență fizică în cadrul simulărilor pentru examenele naționale, clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu 22 martie, respectiv cu 29 martie, a spus Sorin Cîmpeanu la B1TV. Având în vedere urgența determinată de nevoia unei hotărâri cu privire la modul în care merg la școală clasele terminale în scenariul roșu, am înaintat această cerere direct către Comitetul Național pentru Situații de Urgență spre analiză”, a explicat Cîmpeanu.

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu la Zlatna. A luat foc acoperișul unei centrale termice din curtea unui operator economic

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine în cooperare cu Serviciul  Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit vineri seara în incinta unui operator economiv din orașul Zlatna.

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperisul unei anexe în care funcționează o centrala termică.

La fața locului au fost trimise trei autospeciale de pompieri.

Au ars aproximativ 10 metri pătrați de acoperiș.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate