Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport IPJ Alba: Amenzi de 1,6 milioane lei date de poliţişti, în cele trei luni de vară. 194 de infracţiuni au fost constatate în flagrant

Publicat

politie

În perioada celor trei luni de vară, peste 200 de poliţişti din Alba au desfăşurat 177 de acţiuni. În cadrul acestora, au reuşit să prindă 13 persoane date în urmărire şi să găsească patru autovehicule ce figurau ca furate. În 194 de cazuri, oamenii legii au constatat infracţiuni în flagrant. Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti în această perioadă este de 1.684.284 lei, iar a bunurilor confiscate, de 1.058.827 lei.

În sezonul de vară, poliţiştii din Alba au constatat, în total, 355 de infracţiuni, din care 114 de  natură judiciară, 14 la regimul silvic, 48 economico-financiare, 142 la regimul circulaţiei rutiere, restul de 27 fiind constatate la alte acte normative.

Din acestea, 194 au fost constatate în flagrant, poliţiştii reuşind să identifice 211 de infractori, să reţină 18 persoane şi să aresteze 10 dintre acestea. Au prins 13 persoane urmărite şi au identificat patru autovehicule care figurau ca fiind furate.

Pe linia poliţiei de ordine publică, au fost aplanate 514 stări conflictuale şi aplicate 6.925 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost controlate 92 de obiective asigurate cu pază şi testate 37 de societăţi de acest gen cu privire la modul de intervenţie.

Activitatea poliţiştilor în această perioadă s-a evidenţiat şi prin asigurarea intervenţiei poliţiştilor la 810 evenimente urgente, semnalate prin apelul de urgenţă 112.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate în mediul de afaceri şi transport de valori şi bunuri, poliţiştii au efectuat controale la 343 unităţi comerciale şi verificaţi 29 de transportatori de bunuri.

Pe linia poliţiei rutiere, poliţiştii au verificat în bazele de date 4.884 autovehicule, au efectuat 73 de filtre, fiind aplicate 5915 sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice, 236 fiind aplicate pietonilor pentru nerespectarea normelor rutiere, restul constituind alte abateri la alte acte normative. Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 437 de permise de conducere şi retrase 336 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au confiscat patru arme neletale. 

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti se ridică la suma de 1.684.284 lei, iar a bunurilor confiscate la suma de 1.058.827 lei.

Potrivit raportului transmis de IPJ Alba, pentru accentuarea climatului de normalitate pe perioada sezonului estival, la nivelul judeţului efectivele de poliţie au acţionat în perioada 1 iulie – 15 septembrie: „Poliţiştii au avut în vedere luarea de măsuri specifice pentru cunoaşterea activităţii persoanelor predispuse la încălcări ale legii, pentru soluţionarea unor probleme ce pot leza interesele turiştilor sau a locatarilor, adaptarea dispozitivelor de siguranţă publică (poliţişti, jandarmi, poliţie locală) permanent la situaţia operativă existentă în fiecare zonă, acordându-se atenţie în mod special locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci, etc., asigurarea prezenţei poliţiştilor în zona staţiunilor şi în zonele unde se concentrează un număr mare de turişti şi de asemenea, asigurarea prezenţei poliţiştilor rutieri la orele de vârf pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone”.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax