Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport Poliţia Alba Iulia pe şase luni 2015: Mai multe furturi din magazine, 17 accidente rutiere şi peste 300 de permise reţinute

sediul IPJ Alba

Publicat

ipj alba politia În primele şase luni ale anului 2015, în Alba Iulia şi în localităţile rurale arondate municipiului, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, s-au înregistrat mai multe furturi din magazine, de pe rafturi, mai multe accidente rutiere, dar mai puţine fapte contra persoanei şi mai puţine infracţiuni stradale. Au fost înregistrate 17 accidente rutiere grave şi au fost reţinute peste 300 de permise de conducere.

Poliţia Municipiului Alba Iulia a prezentat, marţi, raportul de activitate pe primul semestru al acestui an.

Numărul infracţiunilor sesizate în municipiul Alba Iulia a înregistrat o scădere cu 11%, de la 1.272, în semestrul I 2014, la 1.123 – în semestrul I 2015.

Cele mai mari scăderi s-au înregistrat la sesizările de infracţiuni contra persoanei, (cu 100 de fapte) şi contra patrimoniului, (cu 76 de fapte), dar au fost înregistrate şi scăderi privind infracţiunile stradale. În mediul rural, la nivelul secţiilor de poliţie rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos şi a celor 13 posturi de poliţie arondate, au fost sesizate 506 infracţiuni, cu 6 mai puţine faţă de 6 luni 2014.

În ceea ce priveşte infracţiunile contra patrimoniului, s-a constatat o diminuare în mediul urban a faptelor de furt din locuinţe şi a furturilor din autovehicule şi o uşoară creştere a furturilor din societăţi comerciale (cu 3 fapte), majoritatea acestui tip de fapte fiind furturi de pe raft.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au intervenit la 1.499 de semnalări ale cetăţenilor prin 112, iar poliţiştii celor doua secţii de poliţie rurală arondate au răspuns unui număr de 430 de apeluri prin care erau semnalate urgenţe.

Pentru o mai bună acoperire a teritoriului din punct de vedere poliţienesc, reducerea timpului de reacţie şi îmbunătăţirea sistemului de intervenţie la evenimente, dispozitivul de siguranţă publică a fost adaptat permanent, prin constituirea de patrule mixte, şi colaborarea cu poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba şi lucrători ai Poliţiei Locale Alba Iulia.

În ceea ce priveşte siguranţa traficului rutier, în primele 6 luni ale anului 2015, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de la ordine publică au intervenit pentru soluţionarea unui număr de 17 accidente de circulaţie (cu 3 mai multe decât în primele 6 luni 2014), soldate cu un mort şi 21 de răniţi grav.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere în Alba Iulia au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, nepăstrarea distanţei corespunzătoare şi indisciplina pietonilor.  

Pentru combaterea indisciplinei rutiere au fost aplicate 7.830 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute, în vederea suspendării, 329 de permise de conducere şi au fost retrase 236 de certificate de înmatriculare.

La evaluarea activităţii Poliţiei Municipiului Alba Iulia, pe primele 6 luni ale anului 2015 a participat, marţi, şeful Inspectoratului de Poliţie chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea Judeţean Alba, alături de poliţiştii Poliţiei Municipiului Alba Iulia, şefii secţiilor de poliţie rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos şi şefii celor 13 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale.

Materialul de analiză a fost prezentat de comisarul şef de poliţie Crişan Mircea, şeful Poliţiei municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax