Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport Poliţia Rutieră Alba pe şase luni 2015: 9 persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere. Peste o mie de şoferi au rămas fără permise

Publicat

actiune politia politist rutiera Potrivit raportului pe şase luni al Poliţiei Rutiere Alba, s-au înregistrat mai puţine accidente rutiere faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Totuşi, peste o mie de şoferi au rămas fără permise şi poliţiştii au dat peste 20.000 de amenzi în trafic. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma evenimentelor rutiere grave.

Poliţiştii au organizat 740 de acţiuni ce au avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere şi combaterea încălcării normelor legale de către participanţii la traficul rutier. Abaterile constatate în trafic au fost sancţionate cu peste 26.000 de amenzi, iar faţă de 1.112 conducători auto a fost luată măsura suspendării permisului de conducere. Totodată, în activitatea desfășurată în teren, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au descoperit 387 de infracţiuni.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc miercuri evaluarea rezultatelor obţinute de efectivele de poliţie rutieră, în primele 6 luni ale anului 2015.

Din analiza indicatorilor statistici înregistraţi în primul semestru al anului 2015, rezultă că în judeţul Alba s-au înregistrat 55 accidente rutiere grave (mai puţine cu 1 faţă de 6 luni 2014), soldate cu decesul a 9 persoane, rănirea gravă a 62 persoane și rănirea ușoară a 27 de persoane, dar şi 112 accidente uşoare de circulaţie, mai puţine cu 11 faţă de primul semestru al anului 2014, soldate cu rănirea uşoară a 130 de persoane.

În mediul urban s-au produs 32 accidente grave de circulaţie soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 37 persoane, iar în mediul rural s-au produs 23 accidente grave de circulaţie, soldate cu 5 morţi și 25 răniţi grav.

Pe DN1 şi DN7 s-au produs 11 accidente grave, soldate cu decesul a 4 persoane și rănirea gravă a 10 persoane.

În ceea ce priveşte accidentele rutiere uşoare, în mediul urban au fost înregistrate 71 de astfel de evenimente, soldate cu 87 de persoane rănite uşor, iar în mediul rural s-au produs 35, soldate cu rănirea uşoară a 37 de persoane, în vreme ce pe DN 1 şi DN 7 au fost înregistrate 4 accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 4 persoane.

Principalele cauze ale accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la conditiile de drum, traversare neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor şi nepăstrarea distanţei între vehicule.

politisti rutiera alba În primele 6 luni ale anului 2015, efectivele de poliţie rutieră, în colaborare cu poliţiştii de la ordine publică, au constatat 387 de infracţiuni, din care 226 la regimul circulaţiei şi 161 de altă natură.

Pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală au fost constatate 81 de infracţiuni, pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice neînmatriculat sau neînregistrat au fost constatate 53 infracţiuni, iar pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere au fost constatate 58 infracțiuni.

La regimul rutier au fost aplicate 26.022 sancţiuni contravenţionale, din care 11.641 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 414 pentru depăşire neregulamentară, 147 pentru consum de alcool, 237 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 1.451 pentru indisciplina pietonilor şi 3.719 sancţiuni pentru neportul centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 1.122 permise de conducere şi au fost retrase 731 certificate de înmatriculare pentru diferite defecţiuni tehnice, lipsa inspecţiei tehnice periodice sau lipsa RCA.

Totodată, au fost executate 740 de acţiuni tematice, în special în locurile cu risc de producere a accidentelor rutiere, la acestea participând şi poliţişti de ordine publică dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de colaborare, cu atribuţii în ceea ce priveşte siguranţa rutieră şi controlul traficului rutier.

Pentru verificarea legalităţii transporturilor de mărfuri şi persoane, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu reprezentanţi ai I.S.C.T.R – Agenţia Alba şi ai Registrului Auto Român – Filiala Alba, au organizat 18 acţiuni în cadrul cărora au constatat 768 de abateri contravenţionale comise de transportatorii de mărfuri şi 310 comise de conducătorii de autovehicule destinate transportului rutier public de persoane. Taximetriştilor le-au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenţionale.

ipj sedinta politia rutiera alba În perioada analizată efectivele de poliţie rutieră au ridicat, în vederea confiscării, 166 mc material lemnos, dar şi alte bunuri industriale, valoarea totală a confiscăriilor fiind de 29.650 lei.

Chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, prezent la activitatea de evaluare a activităţii efectivelor de poliţie rutieră, le-a cerut poliţiştilor să intensifice acţiunile de combatere a indisciplinei rutiere şi să manifeste fermitate şi intransigenţă faţă de orice abatere comisă de participanţii la trafic.

Totodată, le-a recomandat să continue activităţile informativ-preventive menite să conducă la conştientizarea, de către cetăţeni a importanţei respectării regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, acordând atenţie sporită, pietonilor, bicicliştilor, mopediştilor şi motocicliştilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax