Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport Protecţia Consumatorului Alba: Amenzi de aproape 110.000 de lei aplicate de comisari, în octombrie. Peste 300 de acţiuni de control

Publicat

Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorului Alba

Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorului Alba

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba au desfăşurat, în octombrie, 323 de acţiuni de control, în urma cărora au aplicat amenzi în valoare de aproape 110.000 de lei şi au oprit de la comercializare marfă estimată la 3.432,66 de lei. O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ şi a celor aflaţi în mediul rural.

În total, în luna octombrie 2014, inspectorii au derulat 323 acţiuni de control şi au întocmit 115 procese verbale de constatare a contravenţiei, 198 procese verbale de constatare și 10 procese verbale de prelevare. Dintre contrevenţii, 32 au fost constatate la produse alimentare, 26 la produse nealimentare, 15 la servicii nealimentare, 6 la servicii alimentare şi 36 la alte segmente.

Valoarea totală a produselor si serviciilor neconforme controlate este de 150.461,76 lei. Valoarea totală a produselor si serviciilor neconforme extracomunitare controlate în perioada raportată este de 124.957,50 lei.

Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate, oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului. Valoare acestora este de 3.432,66 lei.

Pentru abaterile de la prevederile legale în domeniul protecţiei consumatorilor s-a dispus operatorilor economici şi sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare) şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor sau de intrare în legalitate.

Valoarea totală a amenzilor aplicate prin 140 procese verbale de constatare a contravenţiei este de 109.750 lei.

De asemenea, s-a încasat din operaţiuni şi executări silite suma de 18.000 lei.

Consumatorii au reclamat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba nemulţumirea cu privire la calitatea produselor şi serviciilor în 50 reclamaţii înregistrate. În luna octombrie, 37 dintre acestea au fost cercetate, iar 10 au fost închise cu rezolvare amiabilă. Cinci au fost concluzionate ca fiind întemeiate, 14 neîntemeiate, 6 redirecţionate, 2 nesoluționabile şi 13 în curs de cercetare.

Valoarea produselor înlocuite, contravaloarea achitată sau valoarea reparaţiilor de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 1.698,00 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax