Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport: Starea învățământului în anul școlar 2016-2017, la Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

Conducerea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia a prezentat, la sfârșitul acestei luni, raportul privind starea învățământului pentru anul școlar 2016 – 2017.

Potrivit documentului, în anul școlar 2016 – 2017, în unitatea de învățământ au fost continuate acțiunile de îmbunătățire a calității învățământului atât în domeniul conținutului, cât și în cel al strategiilor didactice utilizate de întreg compartimentul didactic al învățătorilor și profesorilor.

„Din punct de vedere economic, se constată la nivel național, pe seama crizei economice, creșterea ratei șomajului pe fondul orientării tinerilor cu preponderență spre liceele teoretice și nu spre liceele tehnologice, deși cererea de locuri de muncă în domeniu depășește oferta.

Cu toate că legislația financiară permite atragerea de surse extrabugetare la nivelul unităților de învățământ, interesul agenților economici în acordarea de sponsorizări sau donații pentru școli este în continuare scăzut. De asemenea, situația materială precară a unor părinți este, în unele cazuri, cauza interesului scăzut față de școală al elevilor.

Din punct de vedere social, implicarea părinților în procesul instructiv-educativ este o problemă secundară, grija principală fiind asigurarea condițiilor materiale ale familiei. O parte dintre elevii Școlii Gimnaziale Oarda provin din casa de tip familial „Izvorul Tămăduirii”. Deși beneficiază de condiții materiale bune, efectele problemelor sociale se resimt asupra pregătirii elevilor.

În ceea ce privește tehnologicul, pe plan național și mondial, se constată o evoluție rapidă a informației și comunicării. Aceasta își pune amprenta asupra actului educațional, dar și asupra comunicării și inter-relaționării. Școala are un număr insuficient de calculatoare: s-a implementat programul AeL în anul 2007, existând 20 de calculatoare, plus un CDI dotat cu încă 5 calculatoare. Clasele, având în medie 25-30 elevi, nu pot beneficia de predare și evaluare interactivă optimă. Accesul la internet nu mai este deficitar, existând rețea WIFI în toate clădirile școlii. Dintre elevi peste 80% au calculator acasă.

Preocupările în domeniul ecologic, din grija față de generațiile viitoare, au în vedere reducerea poluării, folosirea unor materiale mai eficiente, reciclarea și refolosirea lor. În acest sens școala noastră participă la programe de educație civică și ecologică inițiate de cadrele didactice sau de partenerii sociali și are o strategie educațională pentru conștientizarea copiilor și tinerilor în vederea adoptării unei atitudini corecte față de mediul înconjurător prin educație ecologică”, se mai precizează în raport.

Țintele strategice stabilite de Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia pe baza diagnozei mediului intern și extern și având ca reper misiunea școlii sunt:

  • Creșterea calității actului educațional prin formarea continuă a cadrelor didactice în vederea dezvoltării armonioase a personalității elevilor și formarea competențelor-cheie
  • Menținerea climatului de siguranță fizică și psihică necesar derulării în condiții optime a activităților educative, școlare și extrașcolare, prin consilierea părinților și a elevilor
  • Aplicare unui management bazat pe principiile democrației și a autonomiei instituționale
  • Administrarea, protejarea și dezvoltarea bazei materiale / patrimoniului pentru un învățământ de calitate
  • Realizarea unor parteneriate interinstituționale, locale, naționale, europene pentru realizarea unor schimburi culturale și de bune practici și pentru dezvoltarea dimensiunii europene a școlii
  • Promovarea tradițiilor locale, a valorilor culturii naționale și universale în vederea păstrării identității naționale în context european

Structura Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia:

  • Ciclul primar – 15 clase – 417 elevi
  • Ciclul gimnazial – 11 clase – 319 elevi

Structura Școlii Gimnaziale Oarda (arondată)

  • Ciclul primar (au funcționat în regim de simultan clasele I-III și II-IV) – 2 clase – 24 elevi
  • Ciclul gimnazial (au funcționat în regim de simultan clasele V-VII și VI-VIII) – 2 clase – 19 elevi

Potrivit raportului, se constată în ultimii ani o creștere semnificativă a numărului de elevi, ajungându-se aproape la o dublare a numărului de elevi, comparativ cu anul 2009.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax