Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport UNICEF: Aproximativ jumătate dintre adolescenții din întreaga lume sunt victime ale violenței în școală

Publicat

violenta scoala minor copil_pixabay free

Un raport publicat de UNICEF arată că aproximativ jumătate dintre elevii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani din întreaga lume au mărturisit că au fost victime ale violenței în școală sau ale altor forme de agresiune din partea colegilor, scrie CNN.

La nivel global, aproximativ 720 de milioane de copii de vârstă școlară locuiesc în țări în care nu sunt pe deplin protejați de lege împotriva formelor de violență fizică în școală.

„Școlile nu atât de sigure pe cât ar trebui să fie din cauza agresiunii, din cauza pedepselor fizice ale profesorilor, din cauza conflictelor violente. Acestea ar ar trebui să fie locuri sigure pentru copiii care merg să învețe, dar ceea ce aflăm din raport este că aproximativ jumătate dintre elevii adolescenți experimentează violența în mod regulat”, a declarat Claudia Cappa, consilier pentru statistici al UNICEF care a contribuit la realizarea studiului.

Studiul a fost realizat în 122 de țări, reprezentând 51% din populația globală cu vârstă între 13 și 15 ani. La nivel global, costul estimat al violenței împotriva copiilor este de 7 trilioane de dolari, potrivit raportului.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax