Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raportul MAI în cazul Caracal: Jandarmeria Craiova nu a vrut să trimită oameni pentru percheziții. Răspunsul instituției

Publicat

Jandarmeria a refuzat inițial să trimită luptători de la Brigada Mobilă pentru a sprijini ancheta de la Caracal, potrivit raportului MAI în cazul intervenției pentru căutarea Alexandrei Măceșeanu. În raportul obținut și citat de Digi24 se precizează că ofițerul care coordona acțiunea din noaptea percheziției de la casa lui Gheorghe Dincă a cerut comandandului Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova 20 de jandarmi în sprijin. Comandantul a refuzat, motivând că are oamenii ocupați cu alte misiuni.

Polițistul avea de acoperit cu forțe trei adrese în care se intra simultan pentru percheziții, la ora 6:00. A obținut sprijin în cele din urmă de la jandarmi, dar au fost trimiși numai 10 jandarmi, de la Inspectoratul din Slatina.

Ce se spune în raportul MAI

„De asemenea, polițistul a dispus șefului S.A.S. să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B., solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv.

Ulterior, comandantul I.J.J. Olt, domnul colonel D., a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la 05.30 la sediul Poliției Municipiului Caracal.

La ora 06.00 s-a intrat, sub coordonarea Parchetului, în cele 3 locații pentru care s-a obținut mandate de percheziție, la domiciliul numitului Dincă Gheorghe participând procurorul de caz”.

 

Ce spune Jandarmeria

Într-o intervenție la Digi24, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a precizat că este vorba despre o „neînțelegere” și că acel „refuz” al comandantului de la Craiova este de fapt o solicitare a acestuia de a se adresa unității competente, adică Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care are un detașament de ordine publică chiar la Caracal.  El a mai spus că instituția în numele căreia vorbește nu are deschisă o anchetă internă ca urmare a raportului MAI, pentru că în acest caz a fost vorba doar de o chestiune de competență teritorială. 

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax