Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Rapsodul popular Ioan Frăţilă, de la grupul vocal „Sâncelenii” a primit premiul II la Festivalul „La Poale de Ţibleş”

Publicat

Duminică, Alba a fost reprezentată cu succes la Festivalul concurs al rapsozilor populari, „La Poale de Ţibleş”, ce a avut loc la căminul cultural Târlişua din judeţul Bistriţa Năsăud. Rapsodul popular din Sâncel, Ioan Frăţilă a câştigat locul II, pentru interpretarea cântecelor de pe Valea Târnavei şi autenticitatea costumului popular. În concurs au fost înscrişi 23 de rapsozi populari.

Rapsodul Ioan Frăţilă a fost însoţit de Grupul vocal-bărbătesc „Sâncelenii”, de pe Târnave, care a fost invitat să cânte în spectacolul de gală al acestui festival. Frumuseţea cântecelor autentice de pe Valea Târnavei i-a impresionat pe cei prezenţi la eveniment, motiv pentru care le-a revenit şi premiul II în cadrul Festivalului concurs al rapsozilor populari, „La poale de Ţibleş”,

Judeţul Alba a fost reprezentat de Ioan Frăţilă din Sâncel, membru al grupului vocal-bărbătesc „Sâncelenii”. Interpretarea deosebită, frumuseţea şi autenticitatea costumului popular au convins juriul să acorde rapsodului Ioan Frăţilă, la acest festival concurs, premiul al doilea, în condiţiile în care în această competiţie au fost înscrişi 23 de rapsozi populari proveniţi din întreaga ţară”, spune Petruţa Pop, preşedinte Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba.

Grupul „Sâncelenii” a luat fiinţă în anul 2000, la iniţiativa primarului de atunci Gheorghe Laţiu, cel care şi în prezent conduce grupul, având în componenţa sa 15 artişti amatori. Au a reuşit să imprime două albume, repertoriul lor cuprinzând cântece patriotice şi folclor de pe Valea Târnavelor.

De-a lungul anilor, au participat la diferite spectacole şi manifestări tradiţionale. La începutul lunii aprilie 2013, Sâncelenii au obţinut locul al II-lea, la concursul naţional al grupurilor vocal-folclorice bărbăteşti „Dorel Manea”, care s-a desfăşurat la Mioveni, Argeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Silviu Agoston

    vineri, 19.07.2013 at 17:29

    Il imbratisez cu dragoste pe Ioan Fratila,o emblema a traditiilor populare din Tara Tarnavelor,o speranta ca geniul poporului roman nu se pierde!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax