Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RAR: Mașini cu defecțiuni și pericol iminent de accident, depistate în trafic, în județul Alba. Ce probleme tehnice aveau

Publicat

control trafic RAR Politia

Peste 1000 de mașini au fost verificate în trafic de RAR, în județul Alba, în primele șase luni ale acestui an. Peste 30% erau neconforme, iar 10 dintre ele prezentau defecțiuni considerate a fi pericol iminent de accident. Patrulele mixte au dat zeci de amenzi.

Din datele Registrului Auto Român, în prima jumătate a anului, în județul Alba, au fost verificate 1.012 de autovehicule. Dintre acestea, 34,39% au fost neconforme, iar 10 mașini prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 2,18% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În țară, au fost verificate 33.508 vehicule, 45,47% fiind neconforme din punct de vedere tehnic, iar peste 1.700 prezentau pericol imminent de accidente. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 317 amenzi contravenționale și au fost retrase 240 de certificate de înmatriculare.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară, potrivit sursei citate.

RAR precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax