Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

RAR va face inspecţii ITP în străinătate. Românii din Diaspora nu vor mai fi nevoiţi să vină cu maşinile în ţară. Proiect

Publicat

itp service

Inspectorii RAR ar urma să se deplaseze, la cererea românilor aflați în statele europene sau în Republica Moldova, pe acel teritoriu, în baza unui contract de franciză încheiat cu RAR în condițiile legii, pentru a face ITP-ul maşinilor celor din Diaspora. Este prevedere dintr-un proiect de lege.

Parlamentarii care semnează proiectul susţin că nu va fi niciun cost suplimentar nici pentru bugetul de stat, nici pentru cetățenii români care acum sunt nevoiți să se deplaseze o dată la șase luni, un an sau doi, în țară, pe cheltuiala proprie, pentru a face ITP-ul mașinii. Unul dintre argumente este acela că programele informatice realizate de Registrul Auto Român implică și monitorizarea video în timp real, astfel că măsurile propuse pot fi puse repede în aplicare.

Vezi și Codul Rutier: Care sunt regulile pentru ITP în 2022. Intervalul și condițiile pentru inspecția tehnică la mașini

Proiectul aduce o complatare la OG 81/2000 privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România.

“Activitatea de inspecție tehnică periodică se poate realiza atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Republicii Moldova, pe teritoriul statelor membre ale Spațiului Economic European și pe teritoriul Confederației Elvețiene, prin operatori economici autorizați, numai pe baza unui contract de franciză încheiat cu RAR de către aceștia, în condițiile legii.

Autorizarea activității de inspecție tehnică periodică în afara teritoriului României se face în condițiile prevăzute de prezenta lege, fără costuri suplimentare pentru RAR.

Cheltuielile suplimentare ocazionate de procedura de autorizare și de monitorizare a activității de inspecție tehnică periodică în afara teritoriului României sunt suportate integral, după caz, de către persoanele care solicită autorizarea, respectiv de către persoanele autorizate”, se arată în proiectul ce intră la dezbateri în Senat.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax