Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rareș Bogdan cere firmelor de stat să boicoteze băncile austriece. Austria ar fi invocat presiuni asupra Holzindustrie

Publicat

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan cere firmelor de stat să-şi închidă conturile de la Raiffeisen Bank şi Erste Bank, proprietarul BCR. Potrivit acestuia, „comportamentul Austriei a fost sfidător, revoltător, afgresiv şi nesimţit la adresa României”.

De asemenea, Rareș Bogdan a mai spus că Austria ar fi invocat presiuni asupra companiilor Schweighofer și OMV. 

„Eu o spun extrem de direct. Astăzi, împotriva intereselor României şi românilor a fost Austria.

Din acest moment, fiecare cetăţean român şi mai ales companiile de stat din România – Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, toate companiile mari de stat care în acest moment au carduri bancare şi conturi bancare prin care rulează zeci, sute de milioane de euro lunar prin Raiffeisen şi Erste Bank sunt obligaţi de către fiecare român în parte să-şi închidă conturile de la Raiffeisen şi Erste, pentru că comportamentul Austriei a fost sfidător, revoltător, afgresiv şi nesimţit la adresa României.

Voi solicita celor din consiliile de administraţie de la companiile de stat să meargă la alte bănci”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, la Antena 3.

Acesta spune că este vorba despre „o cerinţă, nu o obligaţie”.

Printre motivele invocate de Austria se numără și o companie din Alba

Rareș Bogdan spune că austriecii au afirmat că în ultimii ani au fost presiuni pe firmele OMV și Schweinhofer, ultima dintre acestea deținând o fabrică de cherestea în județul Alba, la Sebeș.

„Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil.

Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV.

Este o minciună sfruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră.

Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de Est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi.

Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a arătat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întîmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a mai spus Rareş Bogdan, la România TV.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 08.12.2022 at 17:43

    Bravo Bogdane ! Avem şi noi unul care ştie ce vorbeşte, nu tace mâlc, cum fac toţi la nivel de decizie. Ioc lemn pentru firmele austriece, să vedem dacă ne condamnă cineva. Să nu mai fim ghiocei.

  2. Ghiorghi

    joi, 08.12.2022 at 19:18

    Băi ,,rarule” din cauză la lingăi și vânzători ca tine suntem unde suntem și chiar ca un adevărat și brav român ce ești,când ceva sau cineva NU ne face pe plac,are ceva cu noi,asta în opinia unor bolnavi așa ca tine băi ,,bogdănele”.
    Și ca să demostrezi că ești get-beget român (nație împuțită care nici în UE nu avem ce căuta),mai și instigi la ură.
    M I Z E R A B I L II

  3. DAN

    joi, 08.12.2022 at 20:19

    Pe mine nu ma mai prind prin OMV sau pe la ski prin Austria ever, iar la Erste am renuntat demult.
    Dupa ce ne-au supt 30 de ani si inca cateva sute bune de ani imperiul Austroungar, acuma vin cu texte de-astea ? Niste mizerii… Eu zic ca urmaresc interesele Rusiei, deoarece majoritatea petrolului si gazelor de acolo vin. Nu li rusine? Apropo de ce zice a Rares, cica “o fabrica de cherestea din Sebes”. Prietene, aia nu-i o fabrica de cherestea, aia e cea mai mare hotie posibila la adresa padurilor din Romania. Este pe departe cel mai mare exploatator de lemn din Romania, afacerile bazandu-se in principal pe smecherii cu lemn furat cu sau fara acte, iar padurile noastre arata cum arata. Romanii au inchis ochii si la asta si la OMV Petrom si la BCR si la si la si la. Ca apoi, cand sa intram in Schengen, tocmai ei sa se opuna ? Serios? F*** in G*** sa-i F**.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate