Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rata de vindecare a bolnavilor de COVID-19 din Alba, 94,2%. DSP: 6,67% din populația județului a fost testată

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Până în prezent, 6,67% din populația județului Alba a fost testată pentru COVID-19, au transmis miercuri reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Potrivit acestora, raportat la populația județului, Alba ocupă primul loc pe țară la numărul de testări. De asemenea, rata de vindecare în județ este de 94,2%, mai mare decât media raportată la nivel național, de 91,7%. 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba și-a făcut încă de la început o prioritate și o misiune din testarea populației, intuind corect importanța acestui proces în depistarea la timp a persoanelor infectate cu COVID-19 și luarea tuturor măsurilor în vederea limitării răspândirii virusului.

În acest sens, există o serie de procente relevante privind rezultatele obținute în Alba ca urmare a unei testări susținute și neîntrerupte care se desfășoară în continuare în același ritm:

– Până în acest moment, 6,67% din populația județului a fost testată, raportat la un procent de testare de 2,65% realizat la nivel național, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult;

– În Alba, rata de vindecare este de 94,2%, comparativ cu o rată de vindecare de 91,7% raportată la nivel naţional;

– În Alba, ca urmare a efectuării până în acest moment a peste 21.600 de teste, a fost identificat un procent de 1,9% persoane pozitive, raportat la 4% persoane pozitive identificate la nivel național;

– În Alba au fost prelucrate 4,24% din totalul testelor realizate la nivel național, județul nostru ocupând primul loc pe țară la numărul de testări raportat la populația județului.

”Nu este deloc întâmplător faptul că județul Alba înregistrează rezultate bune și foarte bune privind controlul răspândirii Sars-Cov2, ceea ce se reflectă în mod direct în indicatorii de testare, depistare și vindecare a bolii. A fost o muncă de echipă care a implicat mai multe instituții şi factori de decizie de la nivel judeţean şi central. Considerăm că abordarea noastră a fost una corectă și se dovedește că numai printr-o testare extinsă și susținută lucrurile au putut și pot fi ținute sub control”, a transmis Alexandru Sinea, director executiv al DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax