Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rata divorțurilor este mai mare în două luni ale anului. Care sunt concluziile unor cercetători

Publicat

divort Rata divorțurilor este mai mare în două perioade ale anului. Un studiu realizat de Universitatea din Washington au descoperit un „model sezonier” al divorţurilor.

Potrivit acestora, în martie şi în august, sunt mai multe divorţuri.

Sociologul Julie Brines, unul dintre autorii studiului, spune că, inițial, nu a dorit să obțină un trend calendaristic privind rata divorțurilor, însă acesta a ieșit la iveală în momentul în care a început să cerceteze cererile de divorț din statul Washington, pe segmentul 2001-2015, pentru a obține un inventar al efectelor recesiunii asupra stabilității civice.

Julie Brines este de părere că în lunile martie şi august se dezvoltă „curajul de a divorța”.

Ianuarie și februarie pot fi lunile în care cuplurile adună actele necesare divorțului, își angajează avocați, își drămuiesc banii necesari separării administrative – model comportamental în care luna martie, când activitatea instituțiilor începe să funcționeze la capacitate maximă, se impune ca o lună a pașilor decisivi. Aceeași logică este valabilă și pentru august, lună cuprins între finalul vacanțelor de familie și apropierea noului an școlar, care poate pune o presiune psihică semnificativă asupra cuplurilor de a-și depune cerea de divorț.

Cercetătorii au observat că majoritatea cuplurilor evită să depună cereri de divorț în jurul Crăciunului și în zilele de dinaintea Anului Nou, precum și în perioada vacanțelor de vară, deoarece acestea sunt considerate un „un timp sacru” pentru familii.

Depunerea unor cereri de divorț în această perioadă poate fi percepută ca inacceptabilă social de foarte multe cupluri, mai spun cercetătorii. Iar unele cupluri nefericite cred că petrecerea împreună a sărbătorilor sau a vacanțelor de familie ar putea duce la salvarea mariajului.

„Oamenii tind să abordeze sărbătorile cu speranțe crescute, în ciuda dezamăgirilor pe care le-au avut în ultimii ani”, explică Brines.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax