Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Rata şomajului în Alba a ajuns la 7,15%. Vezi câţi şomeri au fost încadraţi în muncă în ultima perioadă

Publicat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţelor de Muncă Alba a făcut public un raport privind numărul persoanelor aflate în şomaj la sfârşitul lunii noiembrie 2011. Potrivit datelor prezentate, rata şomajului în judeţul Alba a ajuns la 7,15%, iar un număr de 7.433 de şomeri sunt neindemnizaţi.

Dintre cei 12.455 de şomeri aflaţi în evidenţele AJOFM Alba, doar 255 au reuşit să fie încadraţi în muncă până la sfârşitul lunii noiembrie. Dintre aceştia, 203 pe perioadă nedeterminată şi 52 pe perioadă determinată. Potrivit informaţiilor furnizate de Agenţie, din numărul total al persoanelor aflate în şomaj, majoritare rămân în continuare femeile – 5.767.

Măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă acordate şomerilor de AJOFM Alba, în luna noiembrie 2011, atât sub formă de servicii, cât şi sub formă de stimulente financiare au fost următoarele:

– 2070 şomeri au fost cuprinşi la servicii de consiliere profesională;
– 33 şomeri au beneficiat de completarea veniturilor salariale în cuantum de 30% din indemnizaţia de şomaj primită în luna anterioară încadrării, pentru ca s-au încadrat în muncă, în luna noiembrie 2011, inaintea expirării perioadei pentru care erau îndreptăţiţi să primească indemnizaţia de şomaj.
– 15 şomeri s-au încadrat în muncă într-o altă localitate şi ca urmare a acestui fapt şi-au schimbat domiciliul, au beneficiat de o prima de instalare egală cu nivelul a şapte indicatori sociali de referinţă ai bugetului asigurărilor pentru şomaj.
– 2 şomeri s-au încadrat în muncă într-o localitate la distanţă de peste 50 km faţă de domiciliu au beneficiat de o primă de încadrare egală cu nivelul indicatorului social de referinţă ai bugetului asigurărilor pentru şomaj.

Indicatorul social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj se stabileşte prin Hotărâre a Guvernului, iar în prezent este de 500 lei.

– 7 şomeri proveniti din rândul absolvenţilor, au beneficiat de o primă de încadrare, egală cu un indicator social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj, deoarece s-a încadrat în muncă cu program normal de lucru pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

În luna noiembrie 2011, s-au încheiat la nivelul AJOFM Alba, 10 contracte de asigurare pentru persoane fizice care obţin venituri din activităţi desfăşurate potrivit legii.

Stimulentele financiare acordate angajatorilor, care au încadrat în muncă şomeri, în cursul lunii noiembrie au constat în:

– încheierea a 47 convenţii de finantare cu angajatorii, prin care se subvenţionează un număr de 75 locuri de muncă pentru şomerii în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale,
– încheierea a 12 conventii de finantare cu angajatorii, prin care se subvenţionează un număr de 12 locuri de munca pentru absolvenţii institutiilor de învăţământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax