Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rata şomajului în Alba a ajuns, la sfârşitul lunii august, la 6,46%, în creştere faţă de iulie şi iunie

Publicat

ajofm alba sediu

Sediul AJOFM Alba

Rata şomajului în Alba, la sfârşitul lunii august, a ajuns la 6,46%, în creştere cu 0,10% faţă de luna precedentă, respectiv cu 0,21% faţă de cea din iunie. Dintre cele 11.254 de persoane trecute în evidenţele AJOFM Alba, doar 3.838 sunt şomeri indemnizaţi, restul, de 7.416 fiind persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fără a beneficia de drepturi băneşti.

În urma serviciilor de mediere, în luna august au fost încadrate în muncă 455 persoane, din care 354 în posturi pe perioadă nedeterminată şi 101 pe perioadă determinată. Un număr total de 1.549  persoane au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională, iar 43 au obţinut încadrarea în muncă. De asemenea, au fost angajaţi 38 de absolvenţi, din care 18 prin subvenţionarea locurilor de muncă.

În luna august 2012 au beneficiat de aceste stimulente financiare şase persoane: trei au obţinut un job într-o localitate la o distanţă mai mare de 50 km faţă de domiciliul stabil şi au primit o primă de încadrare de 1.000 lei, iar alte trei persoane s-au încadrat în alta localitate, cu schimbarea definitivă a domiciliului şi au beneficiat de o primă de instalare de 3.500 lei.

Înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii de angajare pentru 31 de şomeri, din care 14 sunt femei. Din categoria persoanelor cu vârsta de peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri care mai au 3 ani până la vârsta de pensionare, şi-au găsit un loc de muncă 116 candidaţi.

Din activitatea EURES a rezultat că principalele obstacole în calea mobilităţii lucrătorilor români în spaţiul european sunt necunoasterea limbii străine solicitate de angajator şi insuficienta informare a persoanelor în cautarea unui loc de muncă în altă ţară europeană asupra condiţiilor de muncă şi de viaţă din statul respectiv. Doar două persoane, din care o femeie, au comunicat că s-au angajat în străinătate, în august. Ţara cea mai solicitată a fost Germania, iar ocupaţiile vizate au fost cele de lucrător în domeniul hotelier-gastronomie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax