Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Rata şomajului în Alba a scăzut la 5,54% în luna iunie. AJOFM Alba a plătit peste 1,7 milioane lei indemnizaţii

Publicat


La sfârşitul lunii iunie, rata şomajului în judeţul Alba a ajuns la 5,54%, în scădere faţă de luna anterioară cu 0,3% şi cu aproape 2% faţă de aprilie. Ponderile din martie au fost de 9,30% şi februarie 10,39%. Potrivit AJOFM Alba, un număr total 9.871 persoane figurau în evidenţele de şomaj, în iunie, dintre care 3.292 persoane sunt şomeri indemnizaţi, iar 6.579 nu primesc drepturi băneşti.

Un număr de 1655 de persoane au beneficiat de măsuri active, iar 435 dintre acestea şi-au găsit locuri de muncă (248 pe perioada nedeterminată, 187 determinată). După prima mediere a muncii, au fost anagajţi 126 de şomeri.

În perioada 1-30 iunie, 757 persoane au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională, gratuit. Dintre acestea, 65 s-au şi angajat.

La categoria tineri absolvenţi, au fost 10 angajări, din care 5 prin subvenţionarea locului de muncă şi 4 cu prima de încadrare de 500 de lei.

În luna iunie 2014 au beneficiat de stimulente financiare şapte persoane care s-au încadrat  în altă localitate cu schimbarea definitivă a domiciliului  – primă de instalare egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă (500 lei). Două persoane s-au încadrat într-o localitate la o distanţă mai mare de 50 de km faţă de  domiciliul stabil (primă de instalare de două ori valoarea indicatorului social de referinţă).

Înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii 30%  pentru un număr de 43 şomeri, din care 19 sunt femei.

De asemenea, au fost încadraţi în muncă 211 de persoane cu vârsta de peste 45 ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, respectiv 58 dintre aceştia cu subvenţionarea locului de muncă.

Prin aplicarea setului de măsuri active prevăzute pentru promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu handicap, a serviciilor personalizate pentru acest grup ţintă, s-a reuşit încadrarea în muncă a patru  persoane din care două cu subvenţionare.

De contracte de solidaritate au beneficiat trei tineri cu vârsta cuprinsă între 16-25 ani.

Contractele de solidaritate s-au încheiat  pentru  persoane  apaţinând  altor categorii de tineri  aflaţi  în dificultate.

Angajări în străinătate

Prin compartimentul EURES, s-au procesat solicitările pentru locuri de muncă în spaţiul european pentru un număr de 19 persoane, din care 5 femei, ţara cea mai solicitată fiind Germania. Ocupaţiile vizate au fost cele de electrician, inginer mecanic, economist, agricultor, operator date, zidar. În luna iunie 2014, şase persoane au comunicat despre obţinerea unui loc de muncă în străinătate, în Germania, ca zidar.

Bugetul asigurărilor de şomaj

În iunie 2014, Agenţia  Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba  a cheltuit următoarele sume de bani, pentru aplicarea măsurilor active de ocupare a forţei de muncă:

–           organizarea şi desfăşurarea cursurilor de formare profesională:  8.440 lei;

–           ocuparea forţei de muncă prin acordarea de alocaţii pentru şomerii care se încadrează înainte de expirarea perioadei de şomaj: 30.031  lei

–           încadrarea şomerilor în vârstă de peste 45 de ani şi a întreţinătorilor parinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale prin subvenţionarea locului de muncă: 275.683  lei;

–           încadrarea prin subvenţionarea locurilor de muncă a persoanelor cu handicap: 2.000 lei;

–           încadrarea prin subvenţionarea locurilor de muncă a şomerilor care mai au 3 ani până la împlinirea vârstei de pensionare: 6.976 lei

–           încadrarea absolvenţilor din instituţii de învâţământ prin subvenţionarea locului de muncă: 89.045 lei;

–  încadrarea prin încheierea de contracte de solidaritate, în baza Legii 116/2002: 19.527 lei;

Măsuri passive:

–           indemnizaţia de şomaj, plăţi compensatorii: 1.703.928 lei

–           contribuţii aferente la asigurările sociale şi de sănătate ale şomerilor: 625.183 lei.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Festivalul Cultural „Augustin Bena”, prima ediție. Gala Tezaurelor Umane Vii și alte evenimente la la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Prima ediție a Festivalului Cultural „Augustin Bena” se desfășoară în aceste zile la Alba Iulia. Evenimentul cuprinde recitaluri, concerte, lansări de carte, dar și Gala Tezaurelor Umane Vii din Județul Alba și Colocviile Naționale de Etnografie și Folclor „Gheorghe Pavelescu”. Festivalul Cultural „Augustin Bena” a debutat, joi seara, la Palatul Cultural din Blaj, cu un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tragedie la Pianu de Jos. Un tânăr a murit într-un accident de motocicletă. Tocmai împlinise 18 ani

Publicat

Un tânăr din Pianu de Jos care tocmai împlinise 18 ani a murit într-un tragic accident de motocicletă, la câteva ore după ce tocmai împlinise 18 ani. Din datele Poliției, accidentul s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 21.00. Tânărul ar fi pierdut controlul motocicletei și s-a răsturnat în afara carosabilului. A suferit leziuni grave, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Dependența de alcool, asociată cu un factor genetic. Concluziile unui studiu internațional

Publicat

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a identificat un factor genetic ce poate influenţa dependenţa oamenilor de alcool. A fost studiat nivelul de metilare pe probe de ţesut cerebral uman. Unele modificări ale expresiei genice pot conduce la un consum necorespunzător de alcool şi la dependenţă. În urma analizelor ADN ale eşantioanelor, cercetătorii au […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Legea prin care elevii și părinții pot cere evaluarea psihiatrică a profesorilor a fost adoptată de Parlament

Publicat

examen profesor

Elevii și părinții vor putea cere oricând examinarea psihocomportamentală a profesorilor şi învăţătorilor, pe baza unei simple reclamații. Proiectul în acest sens a fost adoptat prin vot final la Senat. Dacă va fi promulgat, va intra în vigoare din anul școlar următor. Proiectul a fost argumentat de inițiatori prin faptul că în multe școli există […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate