Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rata şomajului în ALBA, de 5,02%, la sfârşitul lunii iunie. Peste 8.600 de şomeri în evidenţele AJOFM. Câţi şi-au găsit loc de muncă

Publicat

oameni_locuri muncaPeste 8.600 de persoane se aflau în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, ca şomeri, însă doar aproape 2000 primeau indemnizaţie. Rata şomajului, la nivelul judeţului Alba, la finele lunii iunie 2016 era de 5,02%.

La sfârşitul lunii iunie 2016, un număr total 8.637 erau înregistrate ca şomeri la AJOFM Alba, dintre care 3.791 femei. Din total, 1.974 sunt şomeri indemnizaţi, iar 6.663 sunt persoane aflate în căutarea unui loc de muncă înscrise în evidenţele agenţiei fără a beneficia de drepturi băneşti.

Numărul persoanelor cuprinse la măsuri active în luna iunie 2016 a fost de 1.054. În urma acordării acestor servicii s-a reuşit plasarea în muncă a 404 persoane, din care 201 persoane în locuri de muncă pe perioada nedeterminată, 203 persoane în locuri de muncă pe perioadă determinată. Un număr de 167 de şomeri au fost încadraţoi în muncă, după prima mediere a muncii.

În perioada de referinţă, 402 persoane au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională.

Informarea şi consilierea privind cariera tinerilor din anii terminali de studii a făcut posibilă angajarea a 28 absolvenţi, din care 10 prin subvenţionarea locului de muncă.

În luna iunie 2016, patru persoane au beneficiat de prime de instalare, pentru că s-au încadrat în muncă în altă localitate.

Pentru angajarea înainte de expirarea perioadei de  indemnizare, au fost date alocaţii 30% pentru un număr de 40 şomeri, din care 30 sunt femei.

De asemenea, 114 şomeri din categoriile persoane cu vârsta de peste 45 ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale şi persoane care mai au 5 ani până la pensie şi-au găsit loc de muncă.

În luna iunie 2016, prin intermediul consilierului EURES, s-au procesat solicitările pentru locuri de muncă în spaţiul european pentru un număr de 37 persoane, din care 25 femei, ţările cele mai solicitate fiind Germania și Marea Britanie, iar ocupaţiile cele mai vizate, cea de îngrijitor persoane în vârstă și cea de muncitor în agricultură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax