Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rata şomajului, în Alba, la sfârşitul lunii mai: 6,38%. Sunt peste 11.000 de persoane fără loc de muncă, în evidenţele AJOFM

Publicat

Rata şomajului în judeţul Alba a ajuns, la sfârşitul lunii mai, la 6,38%, în scădere continuă faţă de luna ianuarie. În evidenţele AJOFM Alba au fost înregistrate 11.114 persoane fără un loc de muncă, 4.094 fiind şomeri indemnizaţi,  iar 7.020  nu beneficiau de drepturi băneşti.

În perioada 1-31 mai, 1.229 de persoane au primit, gratuit, servicii de informare şi consiliere profesională, în urma cărora au fost încadrate în muncă 76 de şomeri şi 8 absolvenţi.

Au fost acordate alocaţii înainte de expirarea perioadei de indemnizare, în vederea angajării în muncă, pentru 37 de  şomeri, majoritatea (19  persoane) cu vârsta cuprinsă între 35-45 ani.

La categoria persoanelor cu vârsta de peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri care mai au 3 ani până la vârsta de pensionare s-au încadrat 133 de solicitanţi care au primit un loc de muncă. De asemenea, două persoane cu handicap au fost angajte, în luna mai, fără subvenţionarea locului de muncă.

Pentru tinerii supuşi riscului marginalizării sociale (tineri singuri cu copii în întreţinere, tineri familişti cu copii în întreţinere, tineri familişti fără copii în întreţinere, alte categorii de tineri aflaţi în dificultate), s-au încheiat 15 contracte de solidaritate, pentru persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 25 ani.

Numărul persoanelor intrate la serviciile de mediere a locurilor de muncă vacante în luna mai  a fost de 1.332. În urma acordării acestor servicii, s-a reuşit plasarea în muncă a 422 persoane, din care: 209 persoane în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, 213  persoane în locuri de muncă pe perioadă determinata.

Prin programul EURES, 30 de persoane au solicitat locuri de muncă în străinătate, în luna mai, cele mai multe cereri fiind pentru Germania şi ocupaţiile vizate – de lucrător în domeniul agricol. Două dintre persoane au comunicat că s- au angajat, una în Germania, ca expozant, cu contract de 3 luni şi alta în Marea Britanie, ca lucrător în agricultură, cu contract de 6 luni.

AJOFM Alba a primit de la persoane fizice interesate 19 cereri pentru eliberarea formularelor europene E301/ U1, în vederea certificării perioadelor de asigurare realizate în sistemul asigurărilor pentru şomaj din România, pentru obţinerea prestaţiei de somaj în alte state (Spania).

Tot în luna mai, AJOFM Alba a făcut plăţi compensatorii şi a acordat indemnizaţi de şomaj în valoare totală de 2.072.440 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax